Inici > PREMSA > Notícies
08/02/2008

» El DocsBarcelona finalitza la seva 2a. edició consolidat com a cita anual ineludible per a professionals i amants del documental.


El festival rep una assistència de públic de gairebé 4.500 persones en 4 dies de projeccions i activitats diverses a Barcelona i Terrassa.

Barcelona, 4 de febrer de 2008.- El Festival Internacional de Documental DocsBarcelona es va clausurar ahir diumenge amb la projecció de la premiada pel·lícula “A promise to the dead: The exile journey of Ariel Dorfman”, de Peter Raymont. Durant els 4 dies que ha durat el Festival, gairebé 4.500 persones han participat a les activitats programades pel DocsBarcelona a Barcelona i Terrassa.

Segons el director del Festival, Joan González, el DocsBarcelona 2008 ha suposat “un punt d’inflexió” en la història d’aquest festival, ja que aquesta ha estat la seva millor edició fins el moment. “El pitching fòrum –trobada de professionals per donar sortida a projectes documentals- ja és una activitat molt consolida, amb més de 400 participants de 20 països diferents i tot i trobar-nos a la fase d’arrencada, el Festival ha tingut una molt bona repercussió”, ha destacat González.

Convertit en Festival l’any 2007, el DocsBarcelona havia estat fins llavors, una trobada anual de professionals del sector, entre directors, productors i finançadors. Actualment, el certamen acull més activitats, com la projecció de les millors pel·lícules actuals en tres seccions diferents (Història, Panorama i Le Dernier Repas) amb col·loquis amb els seus directors i Master Classes a càrrec de professionals de prestigi.

Per a Joan González, “aquest és un festival de llarg recorregut que encara ha de créixer més”. En concret, DocsBarcelona vol continuar ampliant la xarxa de ciutats on es celebri de forma simultània. Aquest any, Terrassa ha acollit el Pitching Fòrum i la projecció de 12 pel·lícules, amb una inauguració oficial per part del film “Bucarest”, d’Albert Solé. A Terrassa, 500 persones han gaudit d’aquestes activitats.

Entre les pel·lícules més exitoses s’han d’incloure “Black Harvest”, de Bob Connolly i Robin Anderson; “Portraits”, d’Alain Cavalier i “Diario de guerra de un payaso”, de Mikio Tsunekawa, que ha estat vista també pels estudiants de tres escoles de Barcelona a les projeccions matinals de la secció “12-16”. La secció que més espectadors ha atret ha estat Història, programada per Montserrat Armengou, en concret les pel·lícules “El Honor de las Injurias”, de Carlos García Alix, i “Madres”, d’Eduardo Walger.

L’organització vol destacar, a més, el bon funcionament de les dues Master Class programades al festival. Tant la Master Class d’Alain Cavalier i Thierry Garrel, com la de Carles Bosch i Tono Folguera, van congregar prop de 200 persones l aprimera i gairebé 100 la segona.


DocsBarcelona
DocsBarcelona és l’únic festival de documentals de l’estat espanyol que aplega públic i indústria. El festival va néixer fa onze anys com a Pitching Fòrum, espai de trobada entre documentalistes i finançadors per tirar endavant projectes documentals. El DocsBarcelona compta amb el finançament de l’ICIC del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, el programa Media de la Unió Europea, l’Ajuntament de Terrassa i l’Ajuntament de Barcelona.

Per a més informació i/o entrevistes:
Premsa i Comunicació

Patricia Català – Tel. 93 236 09 17
pcatala@webershandwick.com


[ tornar ]