DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

The Act of Killing

Joshua Oppenheimer
Dinamarca 2012 115min

Quan el govern d'Indonèsia va ser enderrocat pels militars el 1965, més d'un milió de persones van ser assassinades en menys d'un any. Anwar i els seus amics van passar de ser revenedors d'entrades a líders d'esquadrons de la mort. Anwar va matar centenars de persones amb les seves pròpies mans.
A The Act of Killing, Anwar i els seus amics es comprometen a explicar-nos la història dels assassinats. Però la seva idea d'aparèixer en una pel•lícula no és per donar testimoni per a un documental: volen ser les estrelles dels seus gèneres cinematogràfics favorits: gàngster, western, musical. Ells escriuen els guions. Ells s’interpreten. Ells juguen a ser les seves pròpies víctimes.

Quan el govern d'Indonèsia va ser enderrocat pels militars el 1965, més d'un milió de persones van ser assassinades en menys d'un any. Anwar i els seus amics van passar de ser revenedors d'entrades a líders d'esquadrons de la mort. Anwar va matar centenars de persones amb les seves pròpies mans.A The Act of Killing, Anwar i els seus amics es comprometen a explicar-nos la història dels assassinats. Però la seva idea d'aparèixer en una pel·lícula no és per donar testimoni per a un documental: volen ser les estrelles dels seus gèneres cinematogràfics favorits: gàngster, western, musical. Ells escriuen els guions. Ells s’interpreten. Ells juguen a ser les seves pròpies víctimes. Una visió esfereïdora; un viatge pels records i la imaginació dels autors no penedits i del règim espantosament banal de corrupció i impunitat en el que habiten.

Idioma Original: Indonès 

Executive Producer: Werner Herzog, Errol Morris, André Singer, Joram ten Brink, Torstein Grude, Bjarte Mørner Tveit
Photography: Carlos Arango de Montis, Lars Skree, Anonymous
Editing: Niels Pagh Andersen, Janus Billeskov Jansen, Charlotte Munch Bengtsen, Ariadna Fatjó-Vilas Mestre, Mariko Montpetit
Sound and Music: Elin Øyen Vister
Production companies: Final Cut for Real ApS
Distributor: Cinephil - Philippa Kowarsky Production Ltd.

Producció Executiva: Werner Herzog, Errol Morris, André Singer, Joram ten Brink, Torstein Grude, Bjarte Mørner Tveit
Fotografia: Carlos Arango de Montis, Lars Skree, Anonymous
Muntatge: Niels Pagh Andersen, Janus Billeskov Jansen, Charlotte Munch Bengtsen, Ariadna Fatjó-Vilas Mestre, Mariko Montpetit
So i Música: Elin Øyen Vister
Productora: Final Cut for Real ApS
Distribuïdora: Cinephil - Philippa Kowarsky Production Ltd.

PREMIS I FESTIVALS

Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival - The Netherlands, 2013
Thessaloniki Documentary Festival  -  Greece, 2013 
London Human Rights Watch Film Festival – UK, 2013
Berlinale  - Germany, 2013
CPH:DOX - Denmark 2012
Toronto International Film Festival – Canada, 2012

Sessions

Data Hora Espai Idioma entrades

(*) Entrades només a taquilla

(**) Entrada gratuïta

[ tornar ]