DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Notícies

22/12/2011

DocsBarcelona arriba a la seva XV edició

DocsBarcelona té el plaer de comunicar la celebració de la seva XV Edició, que tindrà lloc a Barcelona del 31 de gener al 5 de febrer de 2012. El Festival Internacional de Documentals projectarà en aquesta edició 26 pel·lícules i, paral·lelament, mantindrà la celebració del Pitching Forum, el mercat de finançament i difusió per a la indústria del documental.

DocsBarcelona presenta novetats en el seu quinzè aniversari. Aquest any el festival canvia la ubicació d’alguns dels seus espais i es trasllada al cor de la ciutat de Barcelona. Els actes i les projeccions tindran lloc als Cinemes Renoir Floridablanca, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i es mantindran les sessions matinals infantils a l’auditori de La Pedrera CatalunyaCaixa.

El festival serà inaugurat pel colpidor documental iThemba que retrata la força d’un grup de joves que utilitzen el seu talent per véncer l’estigma de la discapacitat i el col·lapse del seu país, Zimbawe. A part de la Secció Oficial, on es projectaran 5 pel·lícules més, destaca DocsAffairs, una secció esponsoritzada pel programa “30 minuts” de Televisió de Catalunya i que projectarà l’aclamat documental Give Up Tomorrow, un film sobre la polèmica història de Paco Larrañaga que ha estat premiat a Tribeca i ha participat a l’última edició de la Seminci. El Festival manté també la secció Finisterrae, dedicada a aquells documentals que aposten per un llenguatge fronterer i s'allunen dels models canònics.

Paral·lelament al festival tindrà lloc el Pitching Forum, que ocupa el tercer lloc en els fòrums de finançament de projectes més sol·licitats del món. Aquest any s’han rebut projectes de 40 països, dels quals 24 han estat seleccionats.

[ tornar ]