DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Notícies

04/02/2012

DocsBarcelona amb els Minuts Lumière

Cinema en curs és un projecte de pedagogia del cinema a escoles i instituts de Catalunya. Durant tot el curs els alumnes descobreixen el cinema a partir de diverses pràctiques i del visionat de fragments de pel·lícules de totes les èpoques i cultures. Treballen amb un equip de professors i amb un professional del cinema, i roden amb equips professionals de càmera i so. El programa de pràctiques i visionats és comú per tots els tallers.

La primera pràctica del curs són els Minuts Lumière, plans documentals d’un minut inspirats en les vistes dels germans Lumière i els seus operadors. Els alumnes parteixen d’unes condicions molt precises: el pla durarà 60 segons, durant la filmació no es pot moure la càmera ni modificar cap paràmetre, i disposen d’una única presa.

Els Minuts Lumière posen de manifest el valor del pla, l’atenció al món, la importància de l’enquadrament i del moment en què es decideix iniciar la filmació. Posen de manifest l’essència del documental i són una meravellosa iniciació al cinema.

En el marc del DocsBarcelona s'han projectat Minuts Lumière dels alumnes de 4t d’ESO de l'Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet i dels alumnes de 6è de l'Escola Rafael Alberti de Badalona.

[ tornar ]