DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Notícies

08/04/2013

237 documentals a la cerca de finançament

El DocsBarcelona Pitching Forum, mercat de finançament i difusió per a la indústria del documental, ha rebut enguany 237 projectes de 37 països d’Europa, Amèrica i Àsia. El període d’inscripcions va finalitzar el passat 4 d’abril amb un increment del 41% respecte a l’any passat
i un balanç extraordinari per part de l’organització. Joan González, director del certamen, explica l’èxit de la convocatòria “per les ganes de lluitar i explicar històries que té la gent en aquests moments, i per la consolidació d’aquest mercat com a eina útil per finançar documentals”. 100 d’aquestes sol•licituds provenen de Catalunya i Espanya. Altres països amb un bon nombre de projectes inscrits són Itàlia, França, Alemanya i Colòmbia.

El comitè de selecció té fins al 19 d’abril per triar els 25 candidats que optaran a presentar el seu projecte davant dels potencials finançadors i distribuïdors (Financing Pitching Panel) en aquesta 16ª edició. En el difícil context actual, marcat per la dràstica reducció de la producció,
el DocsBarcelona Pitching Forum esdevé intermediari entre la creativitat i la indústria i motor de desenvolupament econòmic pel sector.

Ja s’han confirmat alguns dels representats que constituiran el panell de finançadors. Com a representats de distribuïdores hi assistiran Melissa Caron, d’Echo Bridge Entertainment (Estats Units), Maelle Guenegues, de Cat & Docs (França) i Astrid Guger, d’Autlook Filmsales (Àustria). Sis cadenes de televisió també hi participaran: Jordi Ambròs i Joan Salvat de Televisió de Catalunya, Andrés Luque de TVE, Cynthia Lopez, de POV, el canal documental de la PBS (Estats Units), Emelie Persson, del canal SVT (Suècia), Mark Young, d’IMG MEDIA (Regne Unit) i Jenny Westergard, d’YLE (Finlàndia).

[ tornar ]