DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Seccions

XTRA

Meet the Masters

Xtra complementa l’oferta de les projeccions del festival a partir d’una sèrie d’activitats paral·leles de les que destaquen les classes magistrals, espais de reflexió i debat sobre el gènere de la mà d’experts i professionals del món del documental. En aquesta edició comptarem amb Magdalena Sellés, realitzadora i professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, que impartirà la classe magistral Història del documental en 90 minuts. La segona classe magistral, titulada 7 plans 7, ens permetrà obrir debat a partir de la selecció dels 7 plans més significatius per a un realitzador contemporani encara per confirmar.

A Xtra, a més, trobem la projecció d’algunes peces documentals que ens inviten a gaudir del documental des d’altres angles. Entre elles tindrem l’estrena de Diálogos en la meseta con torero al fondo de Llorenç Soler, un dels documentalistes de referència a Catalunya, i la projecció de Citizen Havel, un documental sobre una de les figures més enigmàtiques de la història del Segle XX, el primer president de la República Txeca Vaclav Havel.

Citizen Havel [+]Més informació

Pavel Koutecky, Miroslav Janek

Documental compost de material inèdit que revela una mirada íntima a Vaclav Havel, el primer president de la República Txeca.

Sessions
Data Hora Espai Idioma entrades
01-02-2009 22:00 Filmoteca de Catalunya
VOS Cat / VOS Eng *

(*) Entrades només a taquilla

(**) Entrada gratuïta

[ tornar ]

Diálogos en la meseta con torero al fondo [+]Més informació

Llorenç Soler

Rubén és un noveller de Sòria que des que era un nen va sentir la vocació de ser torero. Mentre que segueix una vida d'esforç rigorós, és la cara més desconeguda i trista del toreig.

Sessions
Data Hora Espai Idioma entrades
29-01-2009 16:00 Cines Verdi Park
Presentació i col.loqui amb el director
VOS Eng  $$

(*) Entrades només a taquilla

(**) Entrada gratuïta

[ tornar ]

Master Class 'Història del Documental en 90 Minuts' [+]Més informació

Magdalena Sellés

Magdalena Sellés és professora de la Facultat de Comunicació Blanquerna, URL. Guionista i directora del documental La Nostra Lluita va Canviar les Nostres Vides? (1998), premi Actual Catalunya. També ha publicat el llibre El documental. A la classe magistral 'Història del Documental en 90 minuts', Magdalena Sellés es centrarà en realitzar un repàs cronològic de la història del documental.

Sessions
Data Hora Espai Idioma entrades
30-01-2009 19:00 Palau Robert
Catalá **

(*) Entrades només a taquilla

(**) Entrada gratuïta

[ tornar ]

Master Class Avi Mograbi [+]Més informació

Avi Mograbi

Una Classe Magistral basada en algunes regles especials del joc: com director, Mograbi escull 7 plànols o escenes de les seves pel·lícules, basant-se en el seu propi criteri d’elecció, ja sigui l’estètica, un escenari filmat de forma especial, una escena que va acabar sent alguna cosa totalment diferent del planejat, o una escena que lamenta haver fet, o el contrari, una que mai eliminaria. Aquesta sessió estarà moderada per Tue Steen Müller.

Sessions
Data Hora Espai Idioma entrades
31-01-2009 12:00 Palau Robert
English **

(*) Entrades només a taquilla

(**) Entrada gratuïta

[ tornar ]