DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Pitching Panel

Aquests són els commissioning editors i altres potencials finançadors i distribuïdors que han confirmat la seva assistència fins aquest moment al Pitching Forum del DocsBarcelona. Anirem actualitzant aquesta llista segons rebem les respostes de la resta de participants.

Commissioning Editors

 

Claire AguilarCLAIRE AGUILAR
Vicepresidenta de programació ITVS (EUA)


Claire Aguilar és vicepresidenta de programació a Independent Television Service (ITVS), institució que financia, promou i distribueix programació independent per a la televisió pública. A ITVS, la Claire supervisa tots els aspectes de les diverses iniciatives de programes, incloent estratègia de programació,  crides de finançament, panell de revisió, i recomanacions de finançament. Encarrega programes a productors independents dels EUA i a productors internacionals per l’ITVS International Media Development Fund (Fons Internacional pel desenvolupament audiovisual) i és co-programadora d’ Independent Lens, una sèrie de la PBS de programes de producció independent. Va arribar a ITVS després de treballar per la cadena CET/Los Angeles on programava la graella i gestionava la compra de programes. Abans d’ocupar aquesta posició havia estat programadora de l'Arxiu de cinema i televisió d'UCLA, un dels principals espais d’exhibició de documentals internacionals i pel.lícules clàssiques de Hollywood.  Ha estat consultora de programació i membre del panell de la Corporation for Public Broadcasting, la fundació Rockefeller , The National Endowment for the Arts, la beca Pew de les arts i moltes altres organitzacions de subvenció audiovisual.   Segona generació de Filipins als EUA, és llicenciada en Comunicació i té un màster de Cinema i televisió d'UCLA. Forma part del comitè de Women Make Movies, Steps International i EURODOC Steering Committee.

 

Jordi AmbròsJORDI AMBRÒS
Commissioning Editor TVC (Catalunya)


Des del 1985,  ha estat guionista, director, productor executiu  i commissioning editor a Televisió de Catalunya / TV3.
En l’actualitat, i des de l’any 2000, és Cap de Coproduccions Documentals i director de “El documental”. En antena des del gener del 2001, "El documental" és un espai nocturn setmanal al 33 (segon canal de TVC) centrat en propostes creatives amb rerefons social. Combina un ampli espectre de produccions internacionals (compres) amb treballs locals catalans (coproduccions i precompres). Gairebé sempre documentals d'aproximadament una hora de durada, però també, ocasionalment, obert a l'emissió de llargs.
En l’àmbit documental,  Jordi Ambròs col•labora regularment amb diferents organismes, nacionals i internacionals (consultor, jurat, professor, tutor i ponent).

 

Roberto BlattROBERTO BLATT
Commissioning Editor Chello Multicanal (Espanya)

Roberto Blatt és director de continguts i desenvolupament a ChelloMulticanal, una empresa líder en el disseny, producció i distribució de canals temàtics a Ibèria, així com cap de co-produccions i producció pròpia, sobretot de documentals per a Odisea i Canal Historia. És membre d’EDN, i commissioning editor veterà, pren part en fòrums europeus de documentals organitzats per EDN i altres institucions, a més de ser professor de diversos màsters de documental. Roberto va estudiar Econòmiques i Antropologia a la Universitat Ben Gurion i li fou concedida una beca per a la seva investigació doctoral en Filosofia, per la Stiftung zür Förderung der Philosophie, Mönchengladbach, a Alemanya.Vera BonnierVERA BONNIER
Commissioning Editor SVT (Suècia)

La Vera Bonnier ha treballat per SVT des de 1980. Va començar a treballar a la indústria del cinema com a continuista el 1966. Durant aquells anys va estudiar Periodisme i Econòmiques.
Actualment és Commissioning Editor i responsable de l’espai K Special, on es programen documentals i retrats en els camps de l’art, l’arquitectura, la literatura, la música, la dansa, la fotografia, el cinema, el teatre, i la història de la cultura. Alguns títols recents són: Ann Leibowitz - Life through a Lens, The Gates, Songbirds, Dixie Chicks -Shut up and sing, Burma VJ - Reporting From a Closed Country, John le Carré, Life Extended.
Per l’espai K Special, SVT fa co-produccions i pre-compres. La llargada predilecta són 56-58 minuts.
Com que el concepte de Belles Arts avui en dia té un significat més diversificat, al departament d’Art i Cultura de SVT li interessa co-produir projectes que puguin ser acceptats per una generació d’espectadors joves. Per tant, SVT a part de documentals més tradicionals, busca especialment temes sorprenents que reflecteixin noves tendències en la vida cultural.


Marghe de KoningMARGJE DE KONING    
Commissioning Editor IKON  (Països Baixos)


Nascuda el 1964. Formació: Teatre (Universitat d'Amsterdam); curs de ràdio, cinema i televisió (Universitat de Bristol, Regne Unit). En acabar els estudis, i durant 12 anys, la Margje de Koning va fer tot tipus de documentals per diferents cadenes de televisió. El 2004 va començar a donar classes de Cultura i Mitjans dins del departament de Cinema i Televisió de la Universitat d'Amsterdam. L'agost de 2004 va esdevenir Commissioning editor de documentals de 52 minuts  per la cadena IKON, la qual cosa comprèn la producció i co-producció de documentals de creació de 52 minuts sobre temes socials, culturals i morals contemporanis amb un punt de vista d'interès humà important.  Des de gener del 2005 també és responsable del departament de televisió d'IKON.

 

Patricia FinneranPATRICIA FINNERAN
Productora en cap de projectes especials
, Programa de documentals
Sundance Institute (EUA)

La Patricia Finneran és productora en cap de projectes especials pel programa de documentals del Sundance Institute a Nova York. Ofereix recolzament a diverses iniciatives, com ara les subvencions, per les que recomana projectes, i « Stories for Change », en col.laboració amb la Fundació Skoll, alhora que representa el programa a nivell internacional. Des del 2003 fins al 2008 la Patricia Finneran va ser directora del Festival i Conferència de Silverdocs. Presentat a Washington DC per l’American Film Institute, i esponsoritzat per Discovery Channel, Silverdocs és el festival de documentals més gran dels EUA. Abans d’ocupar aquesta posició havia estat la directora artística de l’IFP MARKET, el primer mercat dels EUA de projectes cinematogràfics en desenvolupament.
Ha estat productora en organitzacions com el Departament Estatal dels EUA, IMF, i History Channel. Va estudiar al conservatori de l’American Film Institute i també va treballar com a executiva creativa a Hollywood.

Lorenzo HendelLORENZO HENDEL
Commissioning Editor RAI (Itàlia)

A finals dels anys 70 va treballar a Perugia en producció local de la RAI per a un projecte de documentació de la realitat social local, sense perdre el seu interès per la investigació del llenguatge televisiu, així com les seves activitats teatrals i de ficció de cinema i vídeo.
El 1988 es va mudar a Roma, on va seguir treballant a la RAI3 com a realitzador de televisió. La seva feina el va portar per tot el món. Va dirigir “Tepuy: un viatge als orígens del món”, a Veneçuela (1997), “Groenlàndia: la llarga posta de sol”, filmat en la seva totalitat a Groenlàndia. Aquesta pel.lícula va guanyar diversos premis, al millor llargmetratge al Festival de Cinema d’Ischia, Festival Maremetraggio de Trieste i Festival Cinemountain de Cervinia, i altres premis menors al Festival de Cinema de Sulmona i al Festival Autrans a França. El 2006 va dirigir “Quan les mans parlen” per a DOC3, i el 2007 “Pio La Torre, el fill de la terra”. Des de 2008 dirigeix DOC3 a la RAI3 com a commissioning editor. Selecciona documentals per a la compra i la co-producció, i fa un seguiment dels projectes durant el seu desenvolupament.Aysha RafaeleAYSHA RAFAELE
Commissioning Editor CHANNEL 4 (Regne Unit)

Aysha Rafaele és Commissioning Editor a Channel 4, de tot tipus de producció documental, des de sèries fins documentals individuals. És responsable del programa Secret Millionaire i és també editora de First Cut, el nou programa per a directors de documentals. L’Aysha va començar la seva carrera a la televisió com a aprenent a la BBC, i abans de ser commissioning editor va ser realitzadora guardonada tant de documentals com de ficció.

 

Alex SzalatALEX SZALAT
Commissioning Editor ARTE (França)

Alex Szalat és director de curtmetratges, documentals i sèries de TV des de 1977. La seva filmografia cobreix una àmplia gama d’aspectes de la vida cultural i de la societat europea. El 1987, Szalat funda KS VISIONS, una societat independent per a productors que ha produït més d’un centenar de documentals i sèries de TV per a Canal +, Arte, FR3, FR2, TF1, Planète, IBA, RTBF, Dutch Channel 1, entre d’altres. Des de 2005, Szalat és commissioning editor del departament de societat i geopolítica europea d’ARTE França, i des de 2008, és cap del departament d’actualitat, geopolítica i societat.Wim Van RompaeyWIM VAN ROMPAEY
Commissioning Editor Lichtpunt (Bèlgica)

Amb un màster en Història moderna de la Free University de Brusel.les, des de 1981 és productor de Lichtpunt, una cadena belga independent que té dos programes setmanals al segon canal de la televisió pública flamenca (VRT). 
Lichtpunt està subvencionat pel govern flamenc i el seu objectiu és aportar  documentals, entrevistes i pel.lícules amb un punt de vista humanista, i per tant emet programes d’interès socio-humà. Lichtpunt produeix una part dels programes internament, però també compra i co-produeix al mercat internacional. Co-produccions o compres recents són Rabbit à la Berlin, Mostar United i Monsanto.

 

Jenny WestergardJENNY WESTERGARD
Commissioning Editor YLE (Finlàndia)

La Jenny Westergard és llicenciada en periodisme per la universitat de Helsinki i ha estat treballant per YLE (Radio Televisió finlandesa) des de 1985. Actualment treballa com a commissioning editor de documentals al departament de co-produccions de YLE. És sobretot commissioning editor de YLE FST, el canal de llengua sueca de YLE. YLE FAST ofereix transmissió continua 7 dies a la setmana i emet 2.200 hores a l’any. La llengua principal és el suec, però tots els programes es subtitulen al finès. Ara per ara, YLE FST té dos espais setmanals per a documentals, centrats en històries contemporànies de caire social, polític i humà amb bons personatges.Katja WildermuthDR. KATJA WILDERMUTH
Commissioning Editor MDR (Alemanya)


La Doctora Katja Wildermuth és cap de documentals del departament d' "Història i societat" de la cadena de televisió MDR a Leipzig, Alemanya. És responsable de documentals històrics, docu-drames, i llargs documentals contemporanis per MDR, ARD i ARTE, i de co-produccions internacionals.  Abans de ser al capdevant d"Història i societat" va treballar en altres departaments, com a commissioning editor de documentals i de programes magazine. També va treballar com a creadora i directora de diversos formats televisius.
Alguns documentals recents pels que ha fet de commissioning editor són els guardonats Durakovo. Village of Fools, Alone in four Walls, Do Communists Have Better Sex?, Letter to Anna – The Story of journalist Politkovskaya’s death; The House on August Street, Cutting the Cord.

 

Distribuïdors/Productors

 

STEFAN KLOOS
Director General
de Kloos & Co. Medien i de Rise and Shine World Sales (Alemanya)

Després de 6 anys a la productora líder de música MME, un premi Adolf Grimme de TV per la sèrie d’ARD POP 2000 i 2 anys dedicant-se als multimèdia, Stefan va fundar Kloos & Co. Medien el 2002 – produint documentals creatius amb televisions internacionals i per al cinema. És membre d’EDN i d’AG DOK i va ésser seleccionat pel DOCUMENTARY CAMPUS MASTERCLASS d’aquest any. El 2007 va fundar RISE AND SHINE WORLD SALES, que ha contribuït amb èxit a la distribució international de documentals guardonats i acuradament seleccionats.

 

Gitte HansenGITTE HANSEN
Subdirectora de First Hand Films (Suïssa)

Nascuda a Dinamarca, viu a Suïssa des de l’any 2000. A Zurich, la Gitte ha treballat en la distribució internacional de pel.lícules, i l’any 2002 es va unir a l’equip de First Hand Films, una agència de ventes internacional de documentals de qualitat. Gitte havia estat coordinadora del Nordisk Forum pel co-finançament de documentals, organitzat per Filmkontakt Nord a Copenhagen, i també pel projecte DOCUMENTARY de MEDIA, ara desaparegut, que incloïa la primera edició de la guia d’EDN, així com un estudi sobre la co-producció i finançament del sector documental a Europa. Durant 5 anys Gitte fou cap d’informació i promoció de Filmkontakt Nord, un centre de foment i coordinació per a curtmetratges i documentals independents provinents dels 5 països nòrdics: Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. També ha participat a Vertigal Strategies, Eurodoc, i ha estat consultora i tutora de tallers europeus. Gitte ha exercit com a jurat a diversos festivals de cinema europeus, i té un Màster en Cinema i Retòrica per la Universitat de Copenhagen.

 

Nick Ware NICK WARE
Director General Mercury Media i Joiningthedocs.tv (Regne Unit)

Nick Ware és el Director Editorial de Mercury Media, empresa internacional de distribució de documentals, així com també del seu canal de documentals online www.joiningthedocs.tv. Nick dirigeix les col.laboracions i la compra de pel.lícules per tots dos projectes.

Nick és també consultor especialitzat en buscar noves maneres de crear, finançar i distribuir contingut documental i factual. Treballa amb empreses audiovisuals, festivals de cinema, organitzacions benèfiques i departaments del govern. Per altra banda és productor executiu i docent.

Nick va treballar a la BBC durant molts anys, com a director editorial de la BBC FOUR, Director Creatiu de BBC Learning, i Commissioning Editor de programes d’art. També va ser “controller” de Community Channel, un canal de televisió sense ànim de lucre.