DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Tutors

Els tutors del taller de Pitching Forum són:

  

emma davieEmma Davie

Emma Davie va estudiar Literatura Anglesa a la Universitat d’Oxford.

Actualment treballa com a professora a la Universitat d’Art d’Edimburg, on és l’encarregada de Cinema i Televisió.

Ha realitzat una àmplia varietat de documentals. Actualment dirigeix un documental amb un cineasta de ficció, Morag McKinnon. Entre els seus projectes anteriors trobem documentals sobre art, com “What Age Can you Start Being an Artist?” per Channel 4. També ha realitzat projectes més observacionals, com “Gigha. Buying Our Island”, per la BBC, així com documentals experimentals, per exemple “71˚N”.

Emma Davie ha programat documentals pel Festival de Cinema d’Edimburg i ha format part de la comissió d’EDN durant 4 anys. Ha fet tallers a diversos països europeus i també ha fet de jurat. 

Ha estat tutora de documentals a la Universitat de Cinematografia europea a Dinamarca. Escriu articles a la revista DOX.

 

mikael opstrupMikael Opstrup

Graduat en Cinema per la Universitat de Copenhaguen.

Mikael Opstrup va treballar en el sector de la distribució i el llançament de documentals durant la dècada dels 80. Va ser productor i director de producció freelance durant els anys 90. Va organitzar el festival de cinema “Films from the South”, des del 1995 fins al 1998, i va ser assessor de producció a l’Institut Danès de Cinematografia, del 1998 al 2002.

Des del 2000 ha treballat com a tutor / moderador a diversos tallers i fòrums d’Europa, del Pròxim Orient i d’Amèrica del Sud. Des del 2002 i fins al 2008 ha estat co-propietari i productor a Final Cut Productions a Copenhaguen, on ha produït diversos documentals internacionals. El 2009 ha estat assessor d’estratègia de cinema per a documentals del Pròxim Orient. A més, des de 2009 és tutor en la producció del taller de cinema Ex Oriente.

Membre de la comissió d’EDN – Xarxa Europea de Documentals – del 2005 al 2009, i president durant 2008 i 2009.

 

tueTue Steen Müller

Va treballar amb curts i documentals durant més de 20 anys al Danish Film Board- com a secretari de premsa, responsable de distribució i informació, i com a commissioning editor. És co-fundador del Balticulm Film & TV Festival, de Filmkontakt Nord i Documental de la UE. Ha viatjat a numerosos festivals de curts i documentals actuant com a jurat. Ha impartit cursos i seminaris a més de 30 països.

El 2004 va rebre el premi Danish Roos per la seva contribució a la cultura del documental a Dinamarca i Europa. El 2005 va rebre un premi a DOCLisboa per la seva contribució al desenvolupament i la promoció internacionals del documental portuguès. Des del 1996 fins al 2005 fou director d’EDN; organització de la qual va rebre un premi de reconeixement per la seva trajectòria (l’EDN Life Achievement Award) el 2005. Escriu articles per a premsa nacional i internacional.

Des del 2006 és consultor autònom i professor a escoles europees. També és tutor de tallers de MEDIA de la Unió Europea com Ex Oriente, Archidoc, EAVE, i Documentary Campus, així com consultor de programació pels festivals ”Magnificent 7” a Belgrad, DocsBarcelona i DOKLeipzig. Des de setembre de 2007 és professor de l’Escola de Cinema de Zelig a Bolzano, Itàlia. Escriu quasi a diari sobre documentals a www.filmkommentaren.dk.

 

sergioSérgio Tréfaut

Va néixer a Brasil. Va estudiar Filosofia a la Universitat La Sorbonne (París) i va començar com a periodista a Lisboa.

Sérgio Tréfaut ha dirigit el Festival internacional Doclisboa i ha estat president d’Apordoc, l’Associació portuguesa de documentals, fins el 2010.

És director de documentals, i ha dirigit films premiats, com: "Another Country" (Millor documental portuguès, Premi San Francisco Golden Gate), "Fleurette"
 (Grand Prix Les Écrans Documentaires), "Lisboetas" (Millor film portuguès i Indie al Lisboa International Film Festival, Millor Film a l’Uruguay International Film Festival, Premi al Millor director i edició al Cineport Brazil), "The City of the Dead" (Millor film espanyol al Documenta Madrid). L'últim any ha estat filmant i editant el seu primer film de ficció, "Journey to Portugal", que s'estrenarà durant el 2011.

 

Justin WebsterJustin Webster

Periodista i llicenciat en LLetres Clàssiques per la Universitat de Cambridge, Regne Unit.

L'any 1991 s’instal·la a Barcelona, col·laborant amb revistes com The Independent Magazine, Granta, The New Statesman, The Boston Globe Magazine, El País Semanal, entre d’altres, i s'interessa pel "periodisme narratiu."

L’any 1996 funda JWP per produir reportatges a l'Àfrica, Europa de l'Est i Amèrica Llatina, per a la televisió britànica, reconeguts per The Foreign Press Association, i The Royal Television Society al Regne Unit.

De la seva filmografia com a director de documentals cal destacar:
-    "FC Barcelona Confidencial" obté el Prix Europa 2005 i el Premi Adolf Grimme (Alemanya), 2006.
-    "El Fotògraf de l'Èxode" sobre la immigració africana, premiat a França, Cuba, Espanya i Alemanya, 2007
-    "Connexió Madrid” selecionat per diversos festivals, 2007.
-    "Last White Man Standing", Plus Pictures Denmark, 2009.
-    "Convict the Judge", en producció.