DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Master Classes

Meet the Masters

Les classes magistrals conviden a reflexionar en torn al gènere documental. Des de l’inici DocsBarcelona ha apostat fermament per a la difusió i el debat obert a professionals, estudiants i públic en general, per parlar del procés de creació alhora que del documental com a indústria creativa.

Les ponències tindran lloc a l'auditori de La Pedrera.

 

De persones a ninots. Documentals i animació, un punt de trobada

Dijous 30 de maig a les 17.00h
Master Class en francès, castellà i anglès amb traducció simultània al anglès i català
Entrada gratuïta

Descobrirem l’experiència de les pel·lícules documentals que han utilitzat l’animació en la seva narrativa. És una moda? Una tendència? O és un futur estable? Coneixerem el cas de la pel·lícula inaugural del DocsBarcelona 2013 Approved for Adoption i el de 30 años de oscuridad documental d’animació nominat als Goya 2012.

Ponents:

Jung – director, protagonista i il·lustrador de la pel·lícula inaugural Approved for adoption
Olmo Figueredo González Quevedo – productor de 30 años de oscuridad nominada als Goya 2012 com a millor documental

 

7 plans 7 – Michael Glawogger

Dijous 30 de maig a les 19.00h
Master Class en anglès amb traducció sumultània al català
Preu: 6€/5€ amb descompte

COMPRA ANTICIPADA AQUÍ I A LA GUIXETA DE LA PEDRERA

7 PLANS 7 és la proposta anual de DocsBarcelona a una personalitat rellevant del món documental, qui amb la tria de 7 plans o seqüències de la seva trajectòria obre el debat sobre el llenguatge audiovisual. Aquest any el protagonista és el Michael Glawogger.

Michael Glawogger és director, escriptor i director de fotografia. Els seus últims treballs van des de l'adaptació literària amb Kill Daddy Good Night fins a documentals-assaig com Megacities i Workingman’s Death. No només oscil·la entre les formes fílmiques i els gèneres, sinó també entre el cinema, la fotografia i l'escriptura. Amb Whores' Glory, que presenta aquest any al DocsBarcelona, completa la seva trilogia sobre el món del treball global. 

 

De Bannanas!* a Big Boys Gone Bannanas!*

Divendres 31 de maig a les 17.00h
Master Class en castellà amb traducció simultània al anglès
Preu: 6€ / 5€ amb descompte

COMPRA ANTICIPADA AQUÍ I A LA GUIXETA DE LA PEDRERA

Estudi de cas centrat en el recorregut que un cineasta realitza des del moment que la seva obra, socialment compromesa, surt a la llum.
Fredrick Gertten va rebre pressions molt fortes per part de la multinacional que denunciava, però, per altra banda, el parlament suec el va recolzar.
Una anàlisi sobre la llibertat d’expressió i el seu paper a la societat globalitzada del S XXI.

Frederik Gertten és un director reputat i periodista establert a Malmö, Suècia. L’any 1994 funda la seva productora, WG Film. Avui combina la feina com a director amb la de productor creatiu a WG Film, famós per plantejar històries locals d’abast global, ha estat reconegut internacionalment pel seu compromís amb la llibertat d'expressió. Aquest any, DocsBarcelona recupera Bananas! i Big Boys Gone Bananas!

  

El meu primer documental

Divendres 31 de maig a les 19.00h
Master Class en català i castellà amb traducció simultània en anglès
Entrada gratuïta

Estudi de cas de les experiències i el procés de fer una primera obra. Alguns dels directors del festival compartiran el què ha significat fer el seu primer documental: il·lusions, reptes, dificultats, complicitats...

Ponents:

Chico Pereria – director Pablo’s Winter
Luisa Sossa – directora de Inés
Andreu Mexide – director de Marquesa
Roger Soldevila i Isaac Martínez - directors de En un xip multicolor