DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Financing Pitching Panel

Jordi Ambròs - TVC
Guionista, director, productor executiu i Comissioning Editor a Tv. de Catalunya/TV3 (Catalunya)

Televisió de Catalunya, la televisió pública catalana, és històricament la més vista pels ciutadans de Catalunya. TVC és el major productor de contingut televisiu del territori i opera quatre canals. Hi ha alguns programes que mostren documentals: "El Documental", propostes creatives amb un rerefons social; "60 minuts", assumptes d'actualitat i política, i d’altres programes documentals, que se centren en les arts i la cultura, la natura i el medi ambient, la ciència, els viatges o la història.

Lluna Antúnez - XTVL
Xarxa de Televisions Locals (Catalunya)

La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) és una estructura de concertació, coordinació i cooperació amb mitjans audiovisuals, que té com a objectius: reforçar la cadena de valor de la comunicació local en l'àmbit dels continguts informatius, programes i serveis, per posar-los a l'abast dels ciutadans; implementar totes les tecnologies disponibles que permetin una major difusió d'aquests continguts i serveis; complementar les actuacions en matèria d'assessorament tècnic, formació, promoció, explotació i innovació dels recursos locals.

Manel Arranz - TVE
Director de programació de La 2 TVE (Espanya)

La 2 és el canal de cultura i participació ciutadana de TVE, la cadena pública estatal d'Espanya. El contingut principal de La 2 són pel·lícules, esports i documentals. La majoria d'aquests documentals són compres, però també tenen producció pròpia i coproduccions.

Oriol Baquer - SLOT TV
Director General de Slot TV (Catalunya)

Slot Serveis Audiovisuals es va crear a Barcelona el 1994 i s’ha convertit en una de les principals empreses del mercat audiovisual espanyol. Slot participa als mercats internacionals més importants. A més, ha establert unes excel·lents relacions amb les productores i distribuïdores de programes de televisió del National Board del Canadà, Granada Media, All3Media, S4C, Films Transit, GA&A, i TV Loonland, entre molts d’altres que apareixen al seu catàleg. Slot també ha portat les ventes internacionals d’algunes de les empreses i televisions espanyoles més importants, com Ovideo, Kepry Films, Tibidabo Films, K-2000, Plural Entertainment i Euskal Telebista. Des de l’any 2006, Slot negocia les ventes per TVC.

Kathryn Bonnici - JAVA FILMS
Executiva de compres i responsable de precompres i coproduccions de Java Films (França)

Java Films
és una de les distribuïdores europees independents líders, especialitzada en temes d’actualitat, socials, d’interès humà, i films històrics. Per tal de promocionar les seves pel·lícules cada any Java Films participa a uns 20 mercats o festivals i realitza coproduccions i pre-vendes. 

Manuela Buono- TASKOVSKI FILMS
Responsable de ventes i adquisicions de Taskovski Films (Regne Unit)

Taskovski Films
Ltd és una productora de pel·lícules independents de documental i ficció amb seu a Londres. Taskovski Films és co-productora i agent de vendes de diversos documentals premiats: "Czech Dream", "Czech Peace", "People I could have been and maybe I am", "Cooking History", entre d’altres. Les principals activitats de l'empresa són: promoció i vendes, desenvolupament, i finançament i co-producció de pel·lícules documentals i de ficció; consultoria de festivals i serveis de publicitat.

Anton Calleja  - EURIMAGES
Project Manager a Eurimages (França)

Eurimages
és el fons del Consell d'Europa per a la coproducció, distribució i exhibició d'obres cinematogràfiques europees. Creat el 1988 com a Acord Parcial, en l'actualitat compta amb 36 Estats membres. Eurimages té com a objectiu promoure la indústria cinematogràfica europea, fomentant la producció i distribució de pel·lícules i estimulant la cooperació entre els professionals.

Melissa Caron - ECHO BRIDGE ENTERTAINMENT
VP de ventes internacionals a Europa a Echo Bridge Entertainment (EUA)

Echo Bridge Entertainment
es una companyia independent que adquireix i distribueix pel·lícules, sèries de televisió, especials, documentals, jocs per PC, contingut digital i vídeos a la carta a tot el món. Amb la recent adquisició de l'Alliance Atlantis International Distribution Ltd, Echo Bridge ha afegit més de 7.500 hores de programació a la seva biblioteca existent, creant així una cartera de més de 5.000 títols.

Arianna Castoldi - WIDE HOUSE
Assistent de vendes a Wide Management (França)

Fundada el 2010, Wide House és la branca dedicada a la pre-venda i venda de documentals independents a Wide Management. A Wide House podem trobar documentals i sèries de televisió de diferents formats i característiques. Wide House compra entre 3 i 5 títols per a cinema, cada any, i són documentals de creació amb potencial per a la distribució de tots els drets, i tracten qüestions socials i humanístiques, de cultura i d’història. Aquests títols, juntament amb els que hi ha al seu catàleg, se seleccionen i es mostren en els principals festivals de tot el món.

Ali Delici - ARTE FRANCE
Commissioning editor delegat a ARTE France (França)

ARTE és un canal europeu que es va posar en marxa el 1991 amb la intenció de crear una "nova cultura de televisió específicament europea". Els documentals representen aproximadament el 41% de la programació total, que són unes 500 hores per any.

 

Osnat Eden-Fraiman - YES TV
Gerent de compres a Yes TV (Israel)

Yes Docu
es va posar en marxa fa més de 5 anys. És un dels dos canals de documentals d'Israel, donen suport i inverteixen en el cinema documental local i sèries (de llengua hebrea, i centrant-se en temes locals d'Israel). Compren més de 300 pel·lícules a l'any d'interès humà, incloent moltes pel·lícules guanyadores de diversos premis. Part de les pel·lícules programades són pre-compres internacionals.

Lorenzo Hendel - RAI 3
Commissioning editor a RAI 3 (Itàlia)

RAI 3 és un dels canals de RAI, la televisió pública nacional italiana, propietat de l'Estat. RAI emet al voltant de 20 documentals a l'any: el 50% són pre-vendes i l’altre 50% són adquisicions. Els projectes als quals donen suport són seguits des de l'inici i fins a l’últim tall d’edició.

Peter Jäger - AUTLOOK FILMSALES
Director general d'Autlook (Àustria)

Autlook Filmsales és un agent de vendes amb seu a Viena. Cada any seleccionen al voltant de 25 documentals per televisió i fins a 5 documentals amb potencial internacional. Distribueixen a nivell internacional a tots els mitjans de comunicació, fan pre-vendes, donen suport a la producció i creen estratègies de màrqueting per a les pel·lícules amb les quals treballen. Autlook Filmsales assisteix als mercats de cinema més internacionals i als festivals com a part molt important dins l'estratègia de vendes. 

KRUGGJutta Krug - WDR
Commissioning editor a WDR - Department de documentals (Alemanya)

WDR és un canal regional de servei públic dins la xarxa ARD, amb seu a la regió alemanya de Nordrhein-Westfalen. WDR està involucrat en 3sat i ARTE. El programa "Dokumentarfilm" dóna prioritat als documentals de caràcter personal, de diferents durades i temàtiques.

 

 Simon Kilmurry - POV
Director executiu de POV (EUA)

POV, que emet documentals independents a la cadena PBS, es la que porta més temps exhibint pel·lícules de no-ficcio indepedents. Els documentals de POV estan relacionats amb les qüestions socials contemporànies, amb un punt de vista molt humà. PBS té 356 estacions afiliades, i ofereix als nord-americans l'oportunitat d'explorar noves idees a través de la televisió i els continguts en línia.

Andrés Luque - TVE
Productor executiu de l'Àrea de Cultura de TVE (Espanya)

TVE (Televisión Española) és la cadena pública estatal d'Espanya, i té dos canals: TVE-1 i TVE-2. TVE-1 té una àmplia i variada programació, especialment d'entreteniment i d'informacio. En canvi, TVE-2 (o La 2) és el canal cultural, i el contingut principal de La 2 són pel·lícules, esports i documentals.

Carolina Martínez - IMG WORLD
Executiva de vendes a Espanya, Portugal & Itàlia a IMG Media (EUA)

IMG Entertainment és part de IMG Media Group, amb projectes d'esport i entreteniment, i proporciona més de 1200 hores per a una audiència d'abast mundial. IMG Entertainment s'esforça per seguir oferint programes fascinants i atractius al públic de tot el món durant els pròxims anys; tenen la intenció de produir una llarga sèrie d'especials que estigui al cor de la programació de tot el món

Helena Moreno - MEDIA ANTENA CATALUNYA
Directora de MEDIA Antena Catalunya (Catalunya)

MEDIA Antena Catalunya és l’oficina  d'informació del Programa MEDIA de la Unió Europea a Catalunya. En el marc del Programa MEDIA la Comissió ha creat una xarxa d'oficines MEDIA en cada un dels Estats membres de la UE. Totes les oficines estan associades, a parts iguals, amb una entitat pública vinculada al món audiovisual; el cas de MEDIA Antena Catalunya és la Generalitat a través de l'ICIC. La Comissió Europea publica diversos cops a l'any una sèrie de convocatòries de propostes, adreçades als professionals, en els diversos àmbits d'actuació del Programa MEDIA (formació, desenvolupament, distribució i promoció).

Charlie Phillips - SHEFFIELD DOC/FEST
Director del Marketplace de Sheffield Doc/Fest (Regne Unit)

Sheffield Doc/Fest és un important festival que se celebra al Regne Unit, i constitueix  el lloc de trobada del món del documental i dels professionals dels mitjans audiovisuals allà. Se celebra durant 5 dies en les que es poden veure pel·lícules, llançar projectes i discutir els temes més recents en els mitjans documentals i interactius.

Claudia Rodríguez - RTVC Radio Televisión Nacional de Colombia

RTVC és una xarxa de comunicació que uneix el país a través d'un complet sistema d'antenes, el de major abast de Colòmbia. Per mitjà dels seus canals, emissores i portals a internet, RTVC ofereix un ampli repertori de continguts, que més enllà de formar, informar, educar i entretenir, toquen i transformen la vida dels colombians. Señalcolombia és un canal públic nacional que explica el país i el món a través del relat audiovisual. Més enllà de ser un canal educatiu i cultural és un espai de creació. El canal estimula el relat del que és local amb un sentit universal, i en aquest procés crea la memòria audiovisual.

José Rodriguez - TRIBECA FILM INSTITUTE
Programador Associat pel Programa de Documentals a Tribeca Film Institute (EUA)

El Tribeca Film Institute es una organización artística no lucrativa fundada por Robert De Niro, Jane Rosenthal y Craig Hatkoff en la estela del 11 de septiembre de 2001. TFI permite el desarrollo profesional de los cineastas a través de subvenciones. Los programas educativos del Instituto utilizan una extensa red de personas de la industria del cine que ayudan a los estudiantes de la ciudad  para que aprendan cine y adquieran las habilidades necesarias para los medios de comunicación, y para que sean ciudadanos productivos e individuos creativos del siglo XXI.

Joan Salvat - TVC
Cap del Departament de Documentals de Televisió de Catalunya (Catalunya)

Televisió de Catalunya, la televisió pública catalana, és històricament la més vista pels ciutadans de Catalunya. TVC és el major productor de contingut televisiu del territori i opera quatre canals. Hi ha alguns programes que mostren documentals: "El Documental", propostes creatives amb un rerefons social; "60 minuts", assumptes d'actualitat i política, i d’altres programes documentals, que se centren en les arts i la cultura, la natura i el medi ambient, la ciència, els viatges o la història.

Yorinde Segal - IDFA
Coordinadora del FORUM d'IDFA (Països Baixos)

IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) és un dels esdeveniments documentals més importants del món, ofereix una plataforma internacional als cineastes i productors per als seus nous documentals. Com que molts dels compradors de TV més importants, programadors de festivals, distribuïdors i agents de vendes estan a la mà a Amsterdam, el festival és una plataforma de llançament clau per al cinema documental de creació. No obstant això, IDFA no és només el lloc de trobada per als professionals, ja que també atreu a una gran quantitat d'espectadors ansiosos de veure els documentals més recents.

Diana Tabakov - DOC ALLIANCE FILMS
Gerent d'adquisicions a Doc Alliance Films (República Txeca)

DAFilms.com és una plataforma de Vídeo a la carta centrada en pel·lícules documentals i experimentals. Tenen un catàleg de més de 600 pel·lícules, i posen èmfasi en el cinema europeu. Cada mes DocAllianceFilms.com amplia el seu catàleg amb l'addició de fins a 20 nous títols escollits pels festivals associats implicats. Les pel·lícules són seleccionades en base a  criteris de dramatúrgia, i amb un èmfasi en el seu valor social i estètic i a l’estil de la signatura. Directors, productors, distribuïdors i estudiants estan convidats a inscriure les seves pel•lícules, la qual cosa els ofereix la possibilitat de fer ús d'aquest canal de distribució.

Iñigo Trojaola - CANAL +
Editor en Cap de Documentals de Canal + (Espanya)

Canal +
 és un canal de pagament. Busquen títols nous amb estàndards molt alts de producció. Adquireixen al voltant de 100 hores de documentals per any, i al voltant de 10-15 hores de pre-compres. El programa Dok consta de 20 documentals, en general els documentals de més èxit en el panorama internacional i nacional. Per aquest canal també adquireixen produccions relacionades amb la natura, i amb els esports, el cinema, la moda, les sèries de televisió. El setembre de 2010 es va posar en marxa Canal + Xtra, que ofereix una programació de televisió alternativa. Per a aquest canal compren uns 40 documentals cada any, molts d'ells relacionats amb les arts. Canal + coprodueix de 4 a 5 documentals cada any.

Olga Valencia - BTV (Barcelona Televisió)
Directora Programa Docs a BTV (Catalunya)

Barcelona Televisió – BTV- va iniciar les seves emissions el novembre de 1994. Va néixer com una televisió de proximitat, pensada per als barcelonins, amb una programació de qualitat i amb especial interès per la cultura i la participació ciutadana. Diversos programes de Barcelona TV han estat premiats per institucions nacionals i internacionals, reconeixent l’esforç en la innovació de formats i la seva qualitat.

Wim Van Rompaey - LICHTPUNT
Commissioning editor de Lichtpunt (Bèlgica)

Lichtpunt
és una cadena belga independent que té dos programes setmanals al segon canal de la televisió pública flamenca (VRT). Lichtpunt està subvencionat pel govern flamenc i el seu objectiu és aportar documentals, entrevistes i pel·lícules amb un punt de vista humanista, i per tant emet programes d’interès sòcio-humà. Lichtpunt produeix una part dels programes internament, però també compra i co-produeix al mercat internacional.

Jenny Westergard - YLE
Commissioning editor de documentals al departament de co-produccions de YLE (Finlàndia)

YLE FST
és el canal de llengua sueca de YLE. YLE FST ofereix transmissió contínua 7 dies a la setmana (emeten fins a 2.200 hores a l’any). La llengua principal és el suec, però tots els programes es subtitulen al finès. En aquests moments YLE FST té dos espais setmanals per a documentals, centrats en històries d’actualitat de caire social, polític i humà amb personatges interessants.