DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Rough Cut Screenings

DocsBarcelona realitza els Rough Cut Screenings: un espai per a que un grup reduït de directors i productors puguin presentar els seus projectes en fase final de muntatge a un escollit grup d’experts que els faran un assessorament i valoració.

3 documentals es presenten en sessió a porta tancada davant d’una selecció de productors, directors, consultors, sales agents i distribuïdors. L’objectiu és generar discussions creatives i constructives per afavorir l’entrada al mercat internacional dels projectes presentats.

Projectes seleccionats pels Rough Cut Screenings 2014:

My enemy, my partner
Zygote Films - Israel

On the shore
Yeti Video - Espanya

Return
Pompilia Films - Colòmbia

Rough Cut Panel 2014:

Jordi Ambròs - TVC (Televisió de Catalunya)
Guionista, director, productor executiu i Comissioning Editor a Tv. de Catalunya/TV3 (Catalunya)

Televisió de Catalunya, la televisió pública catalana, és històricament la més vista pels ciutadans de Catalunya. TVC és el major productor de contingut televisiu del territori i opera quatre canals. Hi ha alguns programes que mostren documentals: “El Documental”, propostes creatives amb un rerefons social; “60 minuts”, assumptes d'actualitat i política; “Sense Ficció”, una finestra oberta a les millors produccions del gènere; “Sala 33”, una selecció de llargmetratges de producció catalana de recorregut cinematogràfic (ficció i documentals) i d’altres programes documentals, que se centren en les arts i la cultura, la natura i el medi ambient, la ciència, els viatges o la història.

 

Marta Andreu – Productora Independent (Catalunya)

Coordinadora del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra. Des de l’Estudi Playtime produeix documentals com “Cuchillo de palo” de Renate Costa o “La terra habitada” d’Anna Sanmartí entre d’altres. Imparteix tallers d’escriptura i seminaris de documental a països com Uruguay (DocMontevideo),  Colòmbia (Proimágenes, Universitat de Cali, Medellín), Perú, Equador, Bolívia, Xile, Argentina, Egipte i Tunísia (Mena Program), Portugal (DocsLisboa), Espanya... Consultora per Visions du Réel (Nyon) per les cinematografies d’Espanya, Portugal i Amèrica Llatina, integrant del jurat permanent del WCF de la Berlinale.

 

Xavi Garcia Puerto – Director Festival REC (Tarragona) i programador del Tallinn Black Night IFF (Espanya)

Llicenciat en Història (URV) i Comunicació Audiovisual (UPF). Ha treballat en recerca històrica,com a guionista de documentals o professor universitari. Comissari de cinema i vídeo, ha curat exposicions o programes a Brasil, Israel, Rússia, USA, o Xina i col•laborat amb institucions com KunstWerke (Belin), Caixaforum, Instituto Cervantes o la Cineteca Nacional de México. Jurat a festivals a Sud Àfrica, Hongria, França o Sibèria, entre ells la Berlinale (Generation). Des de 2011 és programador al Tallinn Black Nights FF (Estònia). Co-fundador del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona el 2001 i director artístic des del 2006.


Joan Gonzàlez – Director DocsBarcelona (Catalunya)

Joan Gonzàlez porta més de 30 anys de dedicació al sector audiovisual. Va rebre el premi europeu l’EDN AWARD 2013 com a reconeixement a tota una carrera dedicada a la indústria documental.
Ha impartit tallers en diversos festivals i trobades professionals: Encuentros de Cartagena (Cartagena de Indias, Colòmbia), DocMontevideo (Uruguai), DocsBarcelona + Medellín (Colòmbia), Surdocs (Xile), entre d'altres. És el director de DocsBarcelona, director de DocsBarcelona+Medellín i programador del Festival Memorimage.

 

Ryan Harrington - TRIBECA FILM INSTITUTE
Vice President, Artist Programs (EUA)

El Tribeca Film Institute dóna suport als storytellers per ser catalitzadors del canvi en les seves comunitats i a tot el món. Cada any, el TFI identifica a un grup divers i excepcional de cineastes i artistes audiovisuals i els proporciona 2 milions de dòlars nord-americans en finançament i altres recursos per poder crear els seus projectes. TFI es una organització artística sense ànim de lucre fundada per Robert De Niro, Jane Rosenthal i Craig Hatkoff després de l'11 de setembre de 2001.

 

Karen Michael - ARTE FRANCE
Commissioning Editor del department de societat i cultura i encarrregada de Cultura (França)

ARTE és un canal cultural de televisió de servei públic europeu. La seva originalitat es basa en el fet que es dirigeix a audiències de diferents cultures, en particular França i Alemanya.
El canal ARTE ofereix diferents programes que conviden el públic a descobrir altres persones, regions i estils de vida, a experimentar la cultura a Europa i a comprendre millor els esdeveniments polítics i socials del món actual.

 

Mayolo Reyes - Once TV México
Director de l'àrea de Desenvolupament i Estratègia (Mèxic)

Once TV és la televisió pública més antiga de l’Amèrica Llatina. Amb continguts de caràcter educatiu, cultural i social, la seva missió és generar i transmetre programes que impulsin i fomentin el desenvolupament humà. La seva programació té cada vegada més audiència a través d’Internet, televisió per cable i senyal oberta. Compta a més, amb una senyal internacional que arriba a Estats Units i part de Canadà.

 

Irena Taskovski - TASKOVSKI FILMS
Fundadora i Directora Executiva de Taskovski Films (Regne Unit)

Taskovski Films és una companyia de vendes mundials i producció de pel•lícules documentals i de ficció independents amb seu a Londres. Acullen apostes innovadores, divertides i arriscades de cinema capaces d'atreure i sorprendre a un públic d’arreu del món. Els agrada descobrir noves històries d'autor amb talent.
Taskovski Films és el productor i sales agent del documental Czech Dream (documental amb múltiples premis i el documental europeu de més èxit), People I could Have Been and Maybe Am (Guanyador de l’IDFA, Visions du Réel, HotDocs), Cooking History (nominat al European Academy Award, guanyador del premi especial del jurat en HotDocs 2009, guanyador del premi del jurat de FIPRESCI, i de Leipzig DOK 2009).