DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Tutors i moderadors

TUTORS DEL TALLER DE PITCHING I MODERADORS DEL PITCHING FORUM

Mikael Opstrup

Graduat en Cinema per la Universitat de Copenhaguen.

Mikael Opstrup va treballar en el sector de la distribució i l’estrena comercial de documentals durant la dècada dels 80. Va ser productor i director de producció freelance durant els anys 90. Va organitzar el festival de cinema “Films from the South”, des del 1995 fins al 1998, i va ser Assessor de Producció a l’Institut Danès de Cinematografia, del 1998 al 2002.

Des del 2000 ha treballat com a tutor / moderador a diversos tallers i fòrums a Europa, al Pròxim Orient i a Amèrica del Sud. Des del 2002 i fins al 2008 ha estat co-propietari i productor a Final Cut Productions a Copenhaguen, on ha produït diversos documentals internacionals. El 2009 ha estat assessor d’estratègia de cinema per a documentals del Pròxim Orient. A més, des de 2009 és tutor en la producció del Taller de Cinema Ex Oriente.

Membre de la comissió d'EDN – European Documentary Network– del 2005 al 2009, i president durant 2008 i 2009. Actualment és el Cap d'Estudis d'EDN.

 

Paul Pauwels

Paul Pauwels es va llicenciar com a director i productor a l'escola de cinema RITCS de Brussel·les.

Va treballar com a director de producció de cinema fins el 1987, quan va fundar la seva pròpia productora: Periscope Productions. La companyia va produir anuncis publicitaris, curtmetratges i documentals amb finançament internacional. La companyia va ser venuda el 2005, quan Paul Pauwels va passar a ser el director de programes de VRT, la radiotelevisió pública flamenca. Allà va estar a càrrec del Departament de Ciències i Història i va ser l'enllaç amb la comunitat de documentals independents. Va deixar aquest càrrec el 2007 per convertir-se en director de projectes per a la Televisió Europea i l'Acadèmia de Gestió de Mitjans a Estrasburg, França. Va ser nomenat director d'aquest institut internacional de formació, càrrec que va ocupar fins el 2011.

Actualment Paul Pauwels ensenya producció de documentals a l'acadèmia MAD a Bèlgica i treballa com a expert, moderador i tutor d'altres acadèmies de formació. Assessora als productors i directors dels programes, i en algunes ocasions exerceix de productor executiu.

Paul Pauwels va ser president d’EDN - European Documentary Network- i és membre de l'Assemblea General del nou Fons de Cinema Flamenc (VAF). També exerceix com a lector expert per a aquest mateix organisme financer.

 

MODERADOR DEL ROUGH CUT I DEL LATIN FORUM

Tue Steen Müller

Nascut a Dinamarca el 1947, Tue va treballar durant més de 20 anys al Danish Film Board i va dirigir EDN (European Documentary Network) des de la seva fundació el 1996 fins l'any 2005.

Membre del jurat en diversos festivals i escriptor d'articles per a mitjans nacionals i internacionals, ha impartit seminaris de documentals en més de 40 països.

La seva contribució a la promoció de documentals l'ha portat a obtenir nombrosos premis, incloent el premi Danish Roos, per la seva contribució a la cultura del documental a Dinamarca i Europa (el 2004), i el premi EDN Life Achievement (el 2005).

Des del 2006 treballa com a consultor independent, professor i blocaire de cinema.

Tue Steen Müller és el cap del Pitching Forum.