DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Seccions

DocsBarcelona 2013 ha reestructurat enguany les seves seccions ampliant i enfortint la Secció Oficial. Es mantenen les seccions de Nou Talent, amb la projecció de propostes signades per la pedrera emergent de realitzadors, Xtra, no competitiva, i Kids & Teens, l’aposta per atraure públic infantil i juvenil.

La programació arrencarà el dimecres 29 de maig al cinema Aribau amb un documental d’animació per a tots els públics, Approved for adoption. Aquest poètic relat de la vida de Jung - protagonista, director del muntatge i autor del còmic previ al llargmetratge, Piel color miel - és tota una lliçó de vida que ha rebut nombrosos reconeixements. El periple de dos joves a la cerca de les millors onades de surf del món en una illa noruega de l’Àrtic, titulat North of the Sun, posarà el punt i final el diumenge 2 de juny a una edició que projectarà 38 títols en vuit sales de la capital catalana.

DocsBarcelona oferirà un ampli ventall d’experiències al públic, connectades en molts casos amb temes d’absoluta actualitat, com són la corrupció (Hunting Corruption. The Network), la identitat (Finnish blood Swedish heart), l’espionatge (Checkmate. Strategy of a revolution), els terratrèmols a la Xina (Fallen City), les conseqüències de la crisi econòmica (The Queen of Versailles), els abusos de poder (El Alcalde), el futur d’Internet (Google i el cervell mundial), l’extrema violència (The Act of Killing), la llibertat d’expressió (Big Boys Gone Bananas!) o el mur israelià (Infiltrators).

Amb altres documentals, la programació del festival descobrirà personatges sorprenents, com el protagonista de 138 segons, Josep Gironés (campió d’Europa de boxa i escorta del president de la Generalitat a la II República que esdevindria, temps desprès, una figura polèmica a l’exili mexicà), o la Marquesa, retratada a Marquesa i inquilina de l’últim palau urbà amb ús domèstic de Barcelona.