DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Financing Pitching Panel

Jordi Ambròs - TVC (Televisió de Catalunya)
Guionista, director, productor executiu i Comissioning Editor a Tv. de Catalunya/TV3 (Catalunya)

Televisió de Catalunya, la televisió pública catalana, és històricament la més vista pels ciutadans de Catalunya. TVC és el major productor de contingut televisiu del territori i opera quatre canals. Hi ha alguns programes que mostren documentals: "El Documental", propostes creatives amb un rerefons social; "60 minuts", assumptes d'actualitat i política, i d’altres programes documentals, que se centren en les arts i la cultura, la natura i el medi ambient, la ciència, els viatges o la història.

Manel Arranz - TVE (Televisión Española) 
Director de La 2 TVE (Espanya)

La 2 és el canal de cultura i participació ciutadana de TVE, la cadena pública estatal d'Espanya. El contingut principal de La 2 són pel·lícules, esports i documentals. La majoria d'aquests documentals són compres, però també tenen producció pròpia i coproduccions.

Oriol Baquer - SLOT TV
Director general de Slot TV (Catalunya)

SLOT Serveis Audiovisuals es va crear a Barcelona el 1994 i s’ha convertit en una de les principals empreses del mercat audiovisual espanyol. Slot participa als mercats internacionals més importants. A més, ha establert unes excel·lents relacions amb les productores i distribuïdores de programes de televisió del National Board del Canadà, Granada Media, All3Media, S4C, Films Transit, GA&A, i TV Loonland, entre molts d’altres que apareixen al seu catàleg. Slot també ha portat les ventes internacionals d’algunes de les empreses i televisions espanyoles més importants, com Ovideo, Kepry Films, Tibidabo Films, K-2000, Plural Entertainment i Euskal Telebista. Des de l’any 2006, Slot negocia les ventes per TVC. 

Kathryn Bonnici - JAVA FILMS
Executiva de compres i responsable de precompres i coproduccions de Java Films (França)

Java Films és una de les distribuïdores europees independents líders, especialitzada en documentals i temes d’actualitat. Els seus documentals han guanyat o han estat seleccionats per premis com el Goya o el Prix Albert London Award i s’han projectat a festivals com IDFA, San Sebastián, FIPA i Seminci. Per tal de promocionar les seves pel·lícules cada any Java Films participa a uns 20 mercats i festivals i realitza pre-vendes.

Antón Calleja - EURIMAGES
Project Manager a Eurimages (França)

Eurimages
 és el fons del Consell d'Europa per a la coproducció, distribució i exhibició d'obres cinematogràfiques europees. Creat el 1988 com a Acord Parcial, en l'actualitat compta amb 36 Estats membres. Eurimages té com a objectiu promoure la indústria cinematogràfica europea, fomentant la producció i distribució de pel·lícules i estimulant la cooperació entre els professionals. Eurimages dóna suport a llargmetratges, animacions i llargs documentals per a la seva exhibició en sales de cinema.

Melissa Caron - ECHO BRIDGE ENTERTAINMENT 
Vendes internacionals a Europa a Echo Bridge Entretainment (EUA)

Echo Bridge Entertainment és una companyia independent que adquireix i distribueix pel·lícules, sèries de televisió, especials, documentals, jocs per PC, contingut digital i vídeos a la carta a tot el món.  Amb la recent adquisició de l'Alliance Atlantis International Distribution Ltd, Echo Bridge ha afegit més de 7.500 hores de programació a la seva biblioteca existent, creant així una cartera de més de 5.000 títols.

Inti Cordera – DOCSDF
Soci fundador i director executiu del Festival Internacional de Documentals de la Ciutat de Mèxic (Mèxic)

DOCSDF des de la seva creació l'any 2006, és un esdeveniment anual dedicat a promoure i difondre el cinema documental contemporani, per acompanyar la creació de nous cineastes i documentalistes i promoure la creació i desenvolupament de projectes documentals a Mèxic i Amèrica Llatina.

Osnat Eden-Fraiman - YES TV
Gerent de compres a Yes TV (Israel)

Yes Docu es va posar en marxa fa més de 5 anys. És un dels dos canals de documentals d'Israel, donen suport i inverteixen en el cinema documental local i sèries (de llengua hebrea, i centrant-se en temes locals d'Israel). Compren més de 300 pel·lícules a l'any d'interès humà, incloent moltes pel·lícules guanyadores de diversos premis. Part de les pel·lícules programades són pre-compres internacionals.

Victor Fenés - TASKOVSKI FILMS
Vendes i adquisicions de Taskovski Films (Regne Unit) 

Taskovski Films Ltd és una productora de pel·lícules independents de documental i ficció amb seu a Londres. Taskovski Films és co-productora i agent de vendes de diversos documentals premiats: "Czech Dream", "Czech Peace", "People I could have been and maybe I am", "Cooking History", entre d’altres. Les principals activitats de l'empresa són: promoció i vendes, desenvolupament, i finançament i co-producció de pel·lícules documentals i de ficció; consultoria de festivals i serveis de publicitat. 

Maëlle Guénéguès - CAT&DOCS  
Festival i compres de  CAT & DOCS (França)

CAT&Docs és una distribuïdora amb seu a París creada per Catherine Le Clef al 2009.

CAT&Docs busca documentals basats en temes d’actualitat i en temes atemporals; documentals amb una exploració exhaustiva, que són audaços, que mostren la diversitat del món i amb gran importància en el panorama internacional; documentals que qüestionen el món i proposen noves formes d’observar-lo. Documentals que impedeixen que tanquem el ulls. Algunes de les adquisicions recents són: Tea Time, Touba, Fallen City, A River Changes Course, The Staircase, Are you Listening, Blush of Fruit, Char…The No-Man’s Island, Open Heart, Powerless, Valentino’s Ghost, Sweet Dreams, A Mi Lado, Call Me Kuchu, 5 Broken Cameras, Planet of Snail, Vol Spécial, Darwin.

Astrid Guger – AUTLOOK FILMSALES
Directora de vendes d’exhibició a sales Autlook Filmsales (Àustria)

Autlook Filmsales és un agent de vendes amb seu a Viena. Cada any seleccionen al voltant de 25 documentals per televisió i fins a 5 documentals amb potencial internacional. Distribueixen a nivell internacional a tots els mitjans de comunicació, fan pre-vendes, donen suport a la producció i creen estratègies de màrqueting per a les pel·lícules amb les quals treballen.
Autlook Filmsales assisteix als mercats de cinema més internacionals i als festivals com a part molt important dins l'estratègia de vendes.

Marijke Huijbregts - AVRO
Commissioning Editor de Documentals (Països Baixos)

AVRO és una corporació pública independent de radiodifusió als Països Baixos. AVRO se centra principalment en art i cultura i ofereix un canal dedicat a documentals sobre Arts Visuals: AVRO Close up. Cada any adquireixen 26 nous documentals dels quals la meitat són coproduccions internacionals, i l'altra meitat són adquisicions internacionals, produccions pròpies i coproduccions nacionals. Opera dins d'una estructura de valors basats en la llibertat, l'actitud tolerant cap a la vida i el sentit de la responsabilitat de cadascú.

Jo Lapping – BBC
Manager del programa de documentals Storyville (Regne Unit)

La British Broadcasting Corporation és una corporació de servei públic que ofereix serveis de televisió, ràdio i Internet per a l'audiència del Regne Unit. La BBC produeix el seu propi contingut i també s'ocupa de programació del sector independent. La BBC ofereix un servei de notícies global que inclou el BBC World Service i la BBC World, que ofereix serveis d'actualitat en televisió i ràdio online internacional multilingüe fora del Regne Unit.

Carine Leblanc – CARGO FILMS
Productora de Cargo Films (França)

Fundada el 1984 pel conegut director Jean-Jacques Beineix, Cargo Films ha produït totes les pel•lícules del director, començant amb Betty Blue, que segueix sent una de les pel•lícules europees més exportades a tot el món.

Reinhart Lohmann - ARTE/ZDF
Commissioning editor a ARTE/ZDF (Alemanya) 

ARTE és un canal cultural de televisió de servei públic europeu. La seva originalitat rau en el fet que es dirigeix a audiències de diferents cultures, en particular França i Alemanya.
ART TV Deutschland GmbH, el canal alemany d'ARTE, reflecteix l'estructura federal de la radiodifusió pública a Alemanya. La ARD i la ZDF, les dues estacions de radiodifusió d'Alemanya, són accionistes d'ARTE TV Deutschland GmbH. Produeixen o compren els programes que constitueixen la contribució alemanya a les transmissions d'ARTE.

Cynthia López - POV
Productora co-executiva de POV (EUA)

POV és una televisió pública americana amb una llarga trajectòria en l’exhibició de pel·lícules documentals independents. Des de 1988, POV ha presentat més de 365 dels millors, més audaços i més innovadors documentals a espectadors de tot el país.
L’abast inigualable de les emissions de POV apropa poderoses històries a una gran audiència i eleva al debat públic a un altre nivell. POV arriba a més d’un 97% dels telespectadors americans, amb una audiència mitja acumulada de 2.5 milions per programa.

Sofía López – TELEANTIOQUIA
Directora de la Unitat de Gestió de Producció (Colòmbia)


Teleantioquia és el canal regional de televisió pública d'Antioquia. La seva àrea d'influència és de 120 municipis dels 125 que conformen el departament. Els formats que predominen són els magazins, els programes d'opinió i periodisme i recentment els serials. No obstant això des de fa alguns anys i com a estratègia per potencializar el desenvolupament de la indústria a la regió, han invertit en la creació de documentals d'autor.

Andrés Luque - TVE
Productor executiu de l'Àrea de Cultura de TVE (Espanya) 

TVE (Televisión Española) és la cadena pública estatal d'Espanya, i té dos canals: TVE-1 i TVE-2. TVE-1 té una àmplia i variada programació, especialment d'entreteniment i d'informacio. En canvi, TVE-2 (o La 2) és el canal cultural, i el contingut principal de La 2 són pel·lícules, esports i documentals. 

Carolina Martínez – IMG MEDIA
Executiva de vendes a Espanya, Portugal & Itàlia a IMG Media (EUA)

IMG Entertainment és part de IMG Media Group, amb projectes d'esport i entreteniment, i proporciona més de 1200 hores de contingut per a una audiència d'abast mundial. Amb accés a una xarxa global incomparable de més de 200 executius de vendes, negocien individualment cada territori per garantir el rendiment òptim dels programes.
IMG Entertainment s'esforça per seguir oferint programes fascinants i atractius al públic de tot el món durant els pròxims anys; tenen la intenció de produir una llarga sèrie d'especials que estiguin al cor de la programació de tot el món. 

Karen Michael- ARTE FRANCE
Commissioning Editor del department de societat i cultura i encarrregada de Cultura (França)

ARTE és un canal cultural de televisió de servei públic europeu. La seva originalitat rau en el fet que es dirigeix a audiències de diferents cultures, en particular França i Alemanya.
El canal ARTE ofereix diferents programes que conviden el públic a descobrir altres persones, regions i estils de vida, a experimentar la cultura a Europa i a comprendre millor els esdeveniments polítics i socials del món actual.

Helena Moreno – MEDIA ANTENA CATALUNYA
Directora de MEDIA Antena Catalunya (Catalunya)

MEDIA Antena Catalunya és l’oficina  d'informació del Programa MEDIA de la Unió Europea a Catalunya. En el marc del Programa MEDIA la Comissió ha creat una xarxa d'oficines MEDIA en cada un dels Estats membres de la UE. Totes les oficines estan associades, a parts iguals, amb una entitat pública vinculada al món audiovisual; el cas de MEDIA Antena Catalunya és la Generalitat a través de l'ICIC. La Comissió Europea publica diversos cops a l'any una sèrie de convocatòries de propostes, adreçades als professionals, en els diversos àmbits d'actuació del Programa MEDIA (formació, desenvolupament, distribució i promoció). 

Emelie Persson - SVT 
Comissioning editor de SVT (Suècia)

Sveriges Television (SVT) és la cadena sueca de televisió de servei públic amb la més àmplia varietat de programació de totes les empreses de televisió a Suècia. SVT avui opera vuit canals: set nacionals i un internacional. SVT té diversos programes documentals a tots els canals, notablement a: K SPECIAL (Art i Cultura), DOX (Llargmetratges documentals internacionals) i DOKUMENT UTIFRÅN (reportatges d’investigació d’actualitat internacional). Adquisicions recents inclouen Searching for Sugarman, The Artist is Present, Google and the World Brain, The house that Herman Built and War of the Volcanos. 

Joan-Lluís Ramisa- BTV (Barcelona Televisió) 
Responsable de compres i programació de llargmetratges documentals de BTV (Catalunya)

Barcelona Televisió – BTV va iniciar les seves emissions el novembre de 1994. Va néixer com una televisió de proximitat, pensada per als barcelonins, amb una programació de qualitat i amb especial interès per la cultura i la participació ciutadana. Diversos programes de Barcelona TV han estat premiats per institucions nacionals i internacionals, reconeixent l’esforç en la innovació de formats i la seva qualitat. 

Joan Salvat - TVC (Televisió de Catalunya) 
Editor del  Departament de Documentals de Televisió de Catalunya (Catalunya)

Televisió de Catalunya, la televisió pública catalana, és històricament la més vista pels ciutadans de Catalunya. TVC és el major productor de contingut televisiu del territori i opera quatre canals. Hi ha alguns programes que mostren documentals: "El Documental", propostes creatives amb un rerefons social; "60 minuts", assumptes d'actualitat i política, i d’altres programes documentals, que se centren en les arts i la cultura, la natura i el medi ambient, la ciència, els viatges o la història.

Yorinde Segal – IDFA / The IDFA Bertha Fund
Coordinadora de l’ IDFA Forum / Representant de l’IDFA Bertha Fund (Països Baixos)

IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) és un esdeveniment únic per la seva programació internacional de cinema, la varietat de gèneres que ofereix, el seu compromís polític i les nombroses estrenes a nivell europeu i mundial presentades cada any. A part del festival, IDFA consta de tres seccions importants d'indústria: IDFA Forum, Docs for Sale i l'IDFA Bertha Fund (abans conegut com el Jan Vrijman Fund).
L’IDFA Bertha Fund ofereix suport a projectes documentals i festivals a països en desenvolupament. Els projectes de documentals poden inscriure’s per obtenir suport durant la fase de desenvolupament del projecte o per la postproducció. Des de 1998, l'IDFA Bertha Fund ha finançat més de 400 projectes.

Iñigo Trojaola - CANAL +
Editor en Cap de Documentals de Canal + (Espanya)

Canal + és un canal de pagament. Busquen títols nous amb estàndards molt alts de producció. Adquireixen al voltant de 100 hores de documentals per any, i al voltant de 10-15 hores de pre-compres. El programa Dok consta de 20 documentals, en general els documentals de més èxit en el panorama internacional i nacional. Per aquest canal també adquireixen produccions relacionades amb la natura, i amb els esports, el cinema, la moda, les sèries de televisió. El setembre de 2010 es va posar en marxa Canal + Xtra, que ofereix una programació de televisió alternativa. Per a aquest canal compren uns 40 documentals cada any, molts d'ells relacionats amb les arts. Canal + coprodueix de 4 a 5 documentals cada any.

Olga Valencia - BTV (Barcelona Televisió) 
Directora del Programa “Docs” a BTV (Catalunya)

Barcelona Televisió – BTV va iniciar les seves emissions el novembre de 1994. Va néixer com una televisió de proximitat, pensada per als barcelonins, amb una programació de qualitat i amb especial interès per la cultura i la participació ciutadana. Diversos programes de Barcelona TV han estat premiats per institucions nacionals i internacionals, reconeixent l’esforç en la innovació de formats i la seva qualitat. 

Jenny Westergård – YLE
Commissioning editor de documentals al departament de co-produccions de YLE (Finlàndia)

YLE és l'empresa nacional de radiodifusió de servei públic a Finlàndia que es va crear el 1926 i es va unir a la Unió Europea de Radiodifusió al començament de 1950.
YLE ofereix transmissió contínua sense publicitat i ocupa el primer lloc com a la televisió més vista al país. Opera quatre canals de televisió nacionals, 6 canals de ràdio, amb plataforma a  Internet . És el proveïdor i productor principal de la cultura nacional, i el 48% dels seus programes de televisió es fan a Finlàndia. 

Mark Young– IMG MEDIA
Sènior Vicepresident executiu de vendes i adquisicions d’entreteniment a tot el món a IMG Media (EUA)

IMG Entertainment és part de IMG Media Group, amb projectes d'esport i entreteniment, i proporciona més de 1200 hores de contingut per a una audiència d'abast mundial. Amb accés a una xarxa global incomparable de més de 200 executius de vendes, negocien individualment cada territori per garantir el rendiment òptim dels programes.
IMG Entertainment s'esforça per seguir oferint programes fascinants i atractius al públic de tot el món; durant els pròxims anys tenen la intenció de produir una llarga sèrie d'especials que estiguin al cor de la programació de tot arreu.