DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Tutor i moderadors

TUTOR DEL TALLER DE PITCHING I MODERADOR DEL PITCHING FORUM

Mikael Opstrup

Graduat en Cinema per la Universitat de Copenhaguen.

Mikael Opstrup va treballar en el sector de la distribució i l’estrena comercial de documentals durant la dècada dels 80. Va ser productor i director de producció freelance durant els anys 90. Va organitzar el festival de cinema “Films from the South”, des del 1995 fins al 1998, i va ser Assessor de Producció a l’Institut Danès de Cinematografia, del 1998 al 2002.

Des del 2000 ha treballat com a tutor / moderador a diversos tallers i fòrums a Europa, el Pròxim Orient i d’Amèrica del Sud. Des del 2002 i fins al 2008 ha estat co-propietari i productor a Final Cut Productions a Copenhaguen, on ha produït diversos documentals internacionals. El 2009 ha estat assessor d’estratègia de cinema per a documentals del Pròxim Orient. A més, des de 2009 és tutor en la producció del Taller de Cinema Ex Oriente.

Membre de la comissió d’EDN – European Documentary Network – del 2005 al 2009, i president durant 2008 i 2009. Actualment és el Cap d'Estudis d’EDN. 

MODERADOR DEL PITCHING FORUM

Paul Pauwels

Es va llicenciar el 1979 en direcció i producció a l’escola de cinema RITCS a Bèlgica i va començar a treballar en pel•lícules flamenques com a director i cap de producció. El 1985, va decidir establir la seva pròpia productora Periscope Productions NV, especialitzada en producció de documentals. Diversos documentals produïts per Periscope van ser premiats a nivell internacional.

Després de vendre la seva empresa el 2004, Paul Pauwels va passar dos anys treballant com a director de programes a la radiotelevisió pública flamenca VRT. Va deixar el càrrec el 2006 per convertir-se en el director de la Televisió Europea i Acadèmia de Gestió de Mitjans (ETMA) a Estrasburg, França, càrrec que va ocupar fins a finals del 2011.

Actualment Paul Pauwels és el propietari  i productor de la productora belga Congoo. Té una àmplia experiència en consultoria i tutoria (sessions en gairebé 30 països durant els últims 15 anys). També està fent classes de producció documental a la Facultat de l'Escola de Cinema de Flandes MAD (Genk) i el conviden amb regularitat a moderar sessions de pitching.

Pauwels és membre del comitè de selecció de projectes documentals del Fons de Cinema de Flandes (VAF) i ha estat recentment nomenat director d'EDN (European Documentary Network).

CAP DEL PITCHING FORUM I MODERADOR DEL ROUGH CUT

Tue Steen Müller

Nascut a Dinamarca el 1947, Tue va treballar durant més de 20 anys al Danish Film Board i va dirigir EDN (European Documentary Network) des de la seva fundació el 1996 fins l'any 2005.

Membre del jurat en diversos festivals i escriptor d'articles per a mitjans nacionals i internacionals, ha impartit seminaris de documentals en més de 40 països.

La seva contribució a la promoció de documentals l'ha portat a obtenir nombrosos premis, incloent el premi Danish Roos, per la seva contribució a la cultura del documental a Dinamarca i Europa (el 2004), i el premi EDN Life Achievement (el 2005).

Des del 2006 treballa com a consultor independent, professor i blocaire de cinema.

Tue Steen Müller és el cap del Pitching Forum del DocsBarcelona.