DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Financing Pitching Panel

Jordi Ambròs - TVC (Televisió de Catalunya)
Guionista, director, productor executiu i Comissioning Editor a Tv. de Catalunya/TV3 (Catalunya)

Televisió de Catalunya, la televisió pública catalana, és històricament la més vista pels ciutadans de Catalunya. TVC és el major productor de contingut televisiu del territori i opera quatre canals. Hi ha alguns programes que mostren documentals: “El Documental”, propostes creatives amb un rerefons social; “60 minuts”, assumptes d'actualitat i política; “Sense Ficció”, una finestra oberta a les millors produccions del gènere; “Sala 33”, una selecció de llargmetratges de producció catalana de recorregut cinematogràfic (ficció i documentals) i d’altres programes documentals, que se centren en les arts i la cultura, la natura i el medi ambient, la ciència, els viatges o la història.

 

Cristina Aragao - Globo TV
Cap de redacció i reportera per a la programació cultural de GloboNews, el canal brasileny de notícies 24h de Globo TV (Brasil)

GloboNews, el primer canal de notícies 24h a Brasil, s’ha convertit en una referència per a aquells que busquen notícies i informació. Amb més de 10,8 milions d’espectadors diferents al mes, arriba a més de 40 milions de persones, és el primer entre els canals de notícies per cable del país. Globo News emet 20 programes de notícies setmanals i actualment es centra en la producció i emissió de documentals.

 

Manel Arranz - TVE (Televisión Española) 
Director de La 2 TVE (Espanya)

La 2 és el canal de cultura i participació ciutadana de TVE, la cadena pública estatal d'Espanya. El contingut principal de La 2 són programes culturals i de temàtica social, pel•lícules espanyoles, europees, independents i documentals. La majoria d'aquests documentals són compres, però també tenen producció pròpia i coproduccions.

 

Oriol Baquer - Distribuidora Independent
Distribuïdor independent (Catalunya) 

Oriol Baquer - Distribuidora Independent
Distribuïdor independent (Catalunya) 

Oriol Baquer va començar la seva carrera com a Assistent de Producció de diferents llargmetratges amb Figaro Films i amb Estudi 16/35. Més endavant va ser Executiu de Vendes Internacionals per a Figaro Films i TVC i ha exercit com a Cap de Vendes de CYRK. A llarg dels últims 20 anys ha estat el Director Gerent de SLOT fins a iniciar-se com a distribuïdor independent.

 

Licia Eminenti - EURIMAGES
Project Manager a Eurimages (França)

Eurimages és el fons de suport cultural del Consell d'Europa. Creat el 1989, actualment compta amb 36 dels 47 Estats membres de l’Organització amb base a Strasbourg. Eurimages promou la indústria audiovisual europea mitjançant el suport financer als llargmetratges, animacions i documentals produïts a Europa. D’aquesta manera, es fomenta la cooperació entre els professionals establerts en diferents països europeus.

 

Ryan Harrington - TRIBECA FILM INSTITUTE
Vice President, Artist Programs (EUA)

El Tribeca Film Institute dóna suport als storytellers per ser catalitzadors del canvi en les seves comunitats i a tot el món. Cada any, el TFI identifica a un grup divers i excepcional de cineastes i artistes audiovisuals i els proporciona 2 milions de dòlars nord-americans en finançament i altres recursos per poder crear els seus projectes. TFI es una organització artística sense ànim de lucre fundada per Robert De Niro, Jane Rosenthal i Craig Hatkoff després de l'11 de setembre de 2001.

 

Diana Holtzberg- FILMS TRANSIT INTERNATIONAL
Vice Presidenta (EUA & Canadà)

Fundada el 1982 per Jan Rofekamp, Films Transit International és un dels agents de ventes més importants, antics i reconeguts especialitzat en documentals, tant en l’àmbit televisiu com d’exhibició cinematogràfica. Amb un catàleg de més de 200 títols, dels quals Films Transit adquireix drets i gestiona estratègia en festivals, Diana Holtzberg és a més productora executiva i actua com a productora creativa / consultora en un selecte nombre de projectes de cinema cada any. Diana té també la seva pròpia companyia - East Village Entertainment - per als seus projectes independents, i participa en els panels de festivals i mercats cinematogràfics de tot el món. Films Transit s’especialitza en documentals televisius i cinematogràfics amb dos gras temàtiques de gènere: art&cultura i societat&política 


Jo Lapping – BBC
Manager del programa de documentals Storyville (Regne Unit)

La British Broadcasting Corporation és una corporació de servei públic que ofereix serveis de televisió, ràdio i Internet per a l'audiència del Regne Unit. La BBC produeix el seu propi contingut i també s'ocupa de programació del sector independent. La BBC ofereix un servei de notícies global que inclou el BBC World Service i la BBC World, que ofereix serveis d'actualitat en televisió i ràdio online internacional multilingüe fora del Regne Unit.

 

Carine Leblanc – CARGO FILMS
Productora de Cargo Films (França)

Fundada el 1984 pel conegut director Jean-Jacques Beineix, Cargo Films ha produït totes les pel·lícules del director, començant amb Betty Blue, que segueix sent una de les pel·lícules europees més exportades a tot el món.

 

Carolina Martínez – IMG MEDIA
Executiva de vendes a Espanya, Portugal & Itàlia a IMG Media (EUA)

IMG Entertainment és part de IMG Media Group, amb projectes d'esport i entreteniment, i proporciona més de 1200 hores de contingut per a una audiència d'abast mundial. Amb accés a una xarxa global incomparable de més de 200 executius de vendes, negocien individualment cada territori per garantir el rendiment òptim dels programes.
IMG Entertainment s'esforça per seguir oferint programes fascinants i atractius al públic de tot el món durant els pròxims anys; tenen la intenció de produir una llarga sèrie d'especials que estiguin al cor de la programació de tot el món.

 

Karen Michael - ARTE FRANCE
Commissioning Editor del department de societat i cultura i encarrregada de Cultura (França)

ARTE és un canal cultural de televisió de servei públic europeu. La seva originalitat es basa en el fet que es dirigeix a audiències de diferents cultures, en particular França i Alemanya.
El canal ARTE ofereix diferents programes que conviden el públic a descobrir altres persones, regions i estils de vida, a experimentar la cultura a Europa i a comprendre millor els esdeveniments polítics i socials del món actual.

 

Àlex Navarro – EUROPA CREATIVA DESK MEDIA CATALUNYA
Coordinador en funcions d’Europa Creativa Desk-MEDIA Catalunya (Catalunya)

Europa Creativa Desk MEDIA Catalunya és l’oficina  d'informació del Subprograma MEDIA de la Unió Europea a Catalunya. En el marc del Subprograma  MEDIA la Comissió ha creat una xarxa d'oficines en cada un dels Estats membres de la UE. Totes les oficines estan associades, a parts iguals, amb una entitat pública vinculada al món audiovisual; en el cas d’Europa Creativa Desk-MEDIA Catalunya a través de l'ICEC. La Comissió Europea publica diversos cops a l'any una sèrie de convocatòries de propostes, adreçades als professionals, en els diversos àmbits d'actuació (formació, desenvolupament, distribució i promoció).

 

Brigid O'Shea – DOK Leipzig
Co-Production Meeting i Programa d'Indústria del Festival DOK Leipzig  (Alemanya)

DOK Leipzig va ser fundada en 1955, essent el festival de cinema documental i animació més antic a l’Europa continental.
El programa d'Indústria abasta una àmplia gamma d'esdeveniments per fer networking, per al desenvolupament i el finançament de documentals de creació. Tenen un mercat digital online, l’ International Co-Production Meeting i també el Net Lab per projectes interactius, a més dels panells, classes magistrals i tallers. Acullen a més de 1.400 visitants professionals cada any.

 

Montse Portabella – MOTION PICTURES
Productora i distribuidora del departament de documentals (Catalunya)

Motion Pictures és una productora i distribuïdora independent líder amb seu a Barcelona des de 1977. Avui en dia, l’empresa compte amb drets de TV i Home Video d’animació, sèries, al voltant de 300 pel•lícules de televisió i unes 500 hores de documentals per al territori espanyol. La companyia ha participat recentment en coproduccions europees d’animació d’alta qualitat i en sèries documentals.

 

Mayolo Reyes - Once TV México
Director de l'àrea de Desenvolupament i Estratègia (Mèxic)

Once TV és la televisió pública més antiga de l’Amèrica Llatina. Amb continguts de caràcter educatiu, cultural i social, la seva missió és generar i transmetre programes que impulsin i fomentin el desenvolupament humà. La seva programació té cada vegada més audiència a través d’Internet, televisió per cable i senyal oberta. Compta a més, amb una senyal internacional que arriba a Estats Units i part de Canadà.

 

Jaume Ripoll – FILMIN
Cofundador i Director Editorial (Espanya)

Filmin és la plataforma online amb el catàleg més gran de pel•lícules, sèries i curtmetratges d’Espanya. Va ser la primera companyia a introduir el servei de subscripció al nostre país, i és l’única que rep el recolzament del programa MEDIA de la Unió Europea i ha estat una de les companyies fundadores d’EUROVOD, la primera associació europea de Video On Demand que opera a 11 països. Filmin compte amb més de 400 documentals dins dels 7.100 títols de la seva llibreria.

 

Guy Spriggs - RAMILLAS
Business Angel (Catalunya)

Ramillas és una “angel investment company”, amb seu a Barcelona. El seu fundador Guy Spriggs és un emprenedor que va crear Schoolbank.nl, la primera gran xarxa social a Holanda.
Ramillas també co-produeix documentals interactius. Aquest any han llançat la “Ramillas Fund” al Sheffield International Documentary Festival i donen suport a l’InterDocsBarcelona.

 

Irena Taskovski - TASKOVSKI FILMS
Fundadora i Directora Executiva de Taskovski Films (Regne Unit)

Taskovski Films és una companyia de vendes mundials i producció de pel•lícules documentals i de ficció independents amb seu a Londres. Acullen apostes innovadores, divertides i arriscades de cinema capaces d'atreure i sorprendre a un públic d’arreu del món. Els agrada descobrir noves històries d'autor amb talent.
Taskovski Films és el productor i sales agent del documental Czech Dream (documental amb múltiples premis i el documental europeu de més èxit), People I could Have Been and Maybe Am (Guanyador de l’IDFA, Visions du Réel, HotDocs), Cooking History (nominat al European Academy Award, guanyador del premi especial del jurat en HotDocs 2009, guanyador del premi del jurat de FIPRESCI, i de Leipzig DOK 2009).

 

Iñigo Trojaola - CANAL +
Editor en Cap de Documentals de Canal + (Espanya)

Canal + és un canal de pagament Premium. Busquen títols nous i inèdits amb valors de producció molt alts. Adquireixen al voltant de 100 hores de documentals per any, i al voltant de 10-15 hores de pre-compres. La seva marca Dok consta de 20 llargmetratges documentals, entre ells films d’èxit en el panorama internacional i nacional. Per aquest canal també adquireixen produccions relacionades amb la natura, esports, cinema, moda o música. Canal + Xtra ofereix una programació de televisió alternativa. Per a aquest canal compren uns 40 documentals cada any, molts d'ells relacionats amb les arts. Canal + coprodueix de 4 a 5 documentals cada any.

 

Olga Valencia - BTV (Barcelona Televisió)
Directora del Programa “Docs” a BTV (Catalunya)

Barcelona Televisió – BTV va iniciar les seves emissions el novembre de 1994. Va néixer com una televisió de proximitat, pensada per als barcelonins, amb una programació de qualitat i amb especial interès per la cultura i la participació ciutadana. Diversos programes de Barcelona TV han estat premiats per institucions nacionals i internacionals, reconeixent l’esforç en la innovació de formats i la seva qualitat.

 

Wim Van Rompaey - Lichtpunt
Comissioning editor (Bèlgica)

Lichtpunt és una emissora independent i té un programa de televisió emès al segon canal de l'emissora publica de televisió flamenca (VRT). Lichtpunt és subvencionat pel govern flamenc. La missió de Lichtpunt és portar documentals, entrevistes i pel·lícules amb un punt de vista humanista. Per tant, Lichtpunt emet programes humans i d'interès social. Una part dels seus programes són de producció pròpia, però també compra i co-produeix al mercat internacional.

 

Ricardo Villa - RTVE WEBDOC LAB
Director de Mitjans Interactius de RTVE (Espanya)

El Laboratori Audiovisual de RTVE.es va néixer fa tres anys amb l'objectiu d'experimentar amb noves fórmules narratives audiovisuals. Està integrat per un equip multidisciplinari de periodistes, dissenyadors gràfics, realitzadors i desenvolupadors que treballa de forma conjunta buscant la millor forma d'explicar cadascuna de les històries a les quals s'enfronta.Jenny Westergård – YLE
Commissioning editor de documentals al departament de co-produccions de YLE (Finlàndia)

YLE és l'empresa nacional de radiodifusió de servei públic a Finlàndia que es va crear el 1926 i es va unir a la Unió Europea de Radiodifusió al començament de 1950.
YLE ofereix transmissió contínua sense publicitat i ocupa el primer lloc com a la televisió més vista al país. Opera quatre canals de televisió nacionals, 6 canals de ràdio, amb plataforma a  Internet . És el proveïdor i productor principal de la cultura nacional, i el 48% dels seus programes de televisió es fan a Finlàndia.