DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Tutors i Moderadors

CAP D'INDÚSTRIA, TUTORA DEL TALLER DE PITCHING I MODERADORA DEL PITCHING FORUM

Danielle Schleif

La Danielle Schleif va començar la seva carrera en l’àmbit de la producció treballant per Disney Channel, PBS i Jim Henson Company.
Durant els anys que va passar en el Departament de documentals d’HBO, va treballar com productora associada en documentals premiats com Balseros de Carles Bosch i Josep M. Domènech, Twist of Faith de Kirby Dick (2004) i Spellbound de  Jeffrey Blitz (2002).

Des que va arribar a Europa l’any 2005, ha col·laborat com productora executiva en nombrosos projectes com 10.000 KM amb Natalia Tena i David Verdaguer, The Kingdom of Mister Edhi, de Amèlie Saillez, guanyadora del Télérama i el premi FIPA de plata i La Fin du Monde, de Ventura Durall.

Schleif també treballa com a guionista de manera autònoma, els seus treballs inclouen la coproducció hispanoamericana Summer Camp i l’adaptació anglesa d’Aloft  de Claudia Llosa amb Cillian Murphy i Jennifer Connelly.

TUTOR DEL TALLER DE PITCHING I MODERADOR DEL PITCHING FORUM

Mikael Opstrup

Graduat en Cinema per la Universitat de Copenhaguen.

Mikael Opstrup va treballar en el sector de la distribució i l’estrena comercial de documentals durant la dècada dels 80. Va ser productor i director de producció freelance durant els anys 90. Va organitzar el festival de cinema “Films from the South”, des del 1995 fins al 1998, i va ser Assessor de Producció a l’Institut Danès de Cinematografia, del 1998 al 2002.

Des del 2000 ha treballat com a tutor / moderador a diversos tallers i fòrums a Europa, el Pròxim Orient i d’Amèrica del Sud. Des del 2002 i fins al 2008 ha estat co-propietari i productor a Final Cut Productions a Copenhaguen, on ha produït diversos documentals internacionals. El 2009 ha estat assessor d’estratègia de cinema per a documentals del Pròxim Orient. A més, des de 2009 és tutor en la producció del Taller de Cinema Ex Oriente.

Membre de la comissió d’EDN – European Documentary Network – del 2005 al 2009, i president durant 2008 i 2009. Actualment és el Cap d'Estudis d’EDN. 

TUTOR DEL TALLER DE DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES I DIRECTOR DEL FESTIVAL

Joan Gonzàlez

Joan Gonzàlez porta més de 30 anys de dedicació al sector audiovisual. Va rebre el premi europeu l’EDN AWARD 2013 com a reconeixement a tota una carrera dedicada a la indústria documental.

Va iniciar la seva carrera professional a Miramar (TVE); posteriorment va ser iniciador de Televisió de Catalunya, així com fundador del programa “30 Minuts” i va contribuir a la creació de Barcelona Televisió.

Productor executiu, realitzador i muntador. Ha produït més de 150 documentals, alguns d'ells premiats a la Berlinale i seleccionats a festivals com l'INPUT o a Sundance.

Ha impartit tallers en diversos festivals i trobades professionals: Encuentros de Cartagena (Cartagena de Indias, Colòmbia), DocMontevideo (Uruguai), DocsBarcelona + Medellín (Colòmbia), Surdocs (Xile), entre d'altres.

Està vinculat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), és director de DocsBarcelona, director de DocsBarcelona+Medellín i programador del Festival Memorimage.

MODERADOR DELS ROUGH CUT SCREENINGS

Tue Steen Müller

Nascut a Dinamarca el 1947, Tue va treballar amb curts i pel•lícules documentals durant més de 20 anys al Danish Film Board com secretari de premsa, cap de distribució i informació i com commissioning editor.

Es cofundador del Balticum Film i TVFestival, Filmkontakt Nord i Documental de la UE. Ha viatjat a nombrosos Festivals documentals europeus en els què ha exercit de jurat. Ha impartit seminaris de documentals en més de 30 països.

El 2004 va guanyar el premi Danish Roos per la seva contribució a la cultura del documental a Dinamarca i Europa. El 2014 va rebre el premi EDN per la seva gran contribució en el desenvolupament de la cultura documental a Europa.

De 1996 a 2005 fou director d’EDN (European Documentary Network).  Ha escrit nombrosos articles per a revistes i diaris nacionals i internacionals.  Des de 2006 ha sigut professor i consultor autònom a tallers com Ex Oriente, DocsBarcelona, Archidoc, Documentary Campus, Storydoc, Baltic Sea Forum, Black Sea DocStories així com consultor de la programació en festivals com Magnificent7 a Belgrado, DocsBarcelona, Message2Man a San Petersburgo i DOKLeipzig.

De setembre de 2007 fins el 2013 va impartir classes al Zelig Documentary Film School a Bolzano, Itàlia. Escriu (quasi) diàriament sobre documentals en anglès a  www.filmkommentaren.dk