DOCSBARCELONA - International Documentary Film Festival

Ponents

Roc Alabat / Pau Artigas / Marcel Pié - ESTAMPA (Catalunya)

Estampa és un taller multidisciplinar especialitzat en disseny, vídeo i programació. Han dissenyat i desenvolupat els webdocs Solos (2013) i Sombras del progreso (2012), així com altres projectes interactius com hit-to-kill.net o atles.xarxaprod.cat.

Roc Albalat és grafista i realitzador audiovisual. Membre fundador del Taller Estampa SCP i de l’associació L’Automàtica. Treballa en projectes d'audiovisual interactiu, animació experimental, disseny editorial i impressió tipogràfica. Ha treballat amb institucions com el CCCB, el Màster de Documental Creatiu de la UAB, CaixaFòrum, FEC Festival o Animac.

Pau Artigas és enginyer en Informàtica per la Facultat d’Informàtica de Barcelona de la UPC. Els seus interessos són la infografia i les noves formes d’interacció i visualització de continguts al web. En el camp de les arts visuals destaca  el seu treball als web webdocsolos.com, sombrasdelprogreso.com o atles.xarxaprod.cat.

Marcel Pié és realitzador d’animació, dissenyador i professor de la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Membre fundador del Taller Estampa SCP i de l’associació L’Automàtica. El seu interès es centra en el camp de l’animació experimental i els seus treballs s’han vist projectats en diversos festivals i museus com ara el MACBA, Laboral, CCCB, CaixaFòrum, L’Alternativa o Animac.Àlex Badia - BARRET FILMS (Espanya)
Fundador de Barret  - Director de Continguts Interactius

Barret Films és una productora especialitzada en contingut documental interactiu, que intenta aprofitar les possibilitats de les noves tecnologies per explorar nous camins narratius i establir noves relacions amb l'audiència. Des de 2008, ha produït diversos documentals transmèdia, com Les veus de la memòria, primer webdocumental distribuït per RTVE. Actualment treballa a 0responsables, un projecte transmèdia que va començar amb el webdoc 0responsables.com, i que es troba en fase de producció d'un llargmetratge documental.
Àlex Badia és el fundador de Barret, on s'encarrega de la direcció dels continguts interactius. Amb Les veus de la memòria, va portar la interactivitat d'aquest projecte marcadament musical al disseny de videojocs de musicoteràpia, on l'usuari, més que veure, juga les escenes. Amb 0responsables, un projecte transmèdia sobre l'accident de metro de València de 2006, va incorporar elements de crowdsourcing per a filtrar documents, una eina de participació ciutadana a la 'plaça virtual', entrevistes interactives o la integració de la petició a Change.org de l'Associació de Víctimes del Metro.

Tània Balló i Serrana Torres - INTROPÍA MEDIA (Catalunya)
Productora Executiva / Productora i Directora creativa i interactiva

Inspirades per les noves línies de producció i creació, Tània Balló i Serrana Torres van crear Intropía Media, amb l'objectiu de treballar en el desenvolupament, creació i producció de projectes innovadors. Amb una filosofia clara: treballar al mateix temps que investiguen i s'endinsen en les noves fórmules de producció i contingut. Intropía Media alimenta les seves carreres professionals amb anys d'experiència en el camp de la producció audiovisual, la comunicació i les estratègies online. En aquests moments estan treballant en Oleg, un documental dirigit per Andrés Duque, i en Las Sinsombrero, un projecte transmèdia (documental televisiu, webdoc, narració de contes, wikiproject, exhibició, projecte educatiu).


Jorge Caballero - MÀSTER DE DOCUMENTAL CREATIU DE LA UAB
(Catalunya)
Tutor de projectes interactius i coordinador de postproducció

Amb la implementació teòrica i pràctica d'aquesta nova modalitat de cinema expandit a Internet que és el web documental (interactiu), en el qual els documentals experimenten una nova i dràstica transformació, el Màster de Documental Creatiu de la UAB es posiciona a l'avantguarda de l'ensenyament del cinema de no-ficció a nivell nacional i internacional.


Mads Damsbo - MAKROPOL (Dinamarca)

Amb la seva empresa Makropol, Mads Damsbo ha pres la davantera entre la seva generació en el desenvolupament d'experiències transmèdia. Ha creat projectes com la World Online Orchestra, un ambiciós navegador basat en una simfonia interactiva, que permet als usuaris pujar vídeos en els quals interpreten una simfonia clàssica, que després s'agrupen com una gegantesca orquestra mundial generada per l'usuari.Altres projectes inclouen: un curtmetratge que té lloc simultàniament a la pantalla i a a la sala de cinema ; un joc d'aventures per a iPad basat en la sèrie de crims sobre “Department Q” de Jussi Adler-Olsen; un documental interactiu sobre el músic Teitur; i dos èxits virals amb Copenhagen Philharmonic. Recentment ha produït la popular instal•lació de realitat virtual The Doghouse i és un dels co-fundadors d'una aplicació d'intercanvi de so anomenada Recho.


Valerie Delpierre - INICIA FILMS (Catalunya)
Administradora i productora

Creada el 2006, Inicia Films és una productora espanyola independent situada a Barcelona i amb una especial atenció a les coproduccions internacionals i al desenvolupament de nous talents.Inicia Films es dedica a la producció de documentals, curtmetratges i llargmetratges. En els últims mesos ha investigat els nous formats i vies d'explotació per aprofitar aquestes oportunitats pels seus projectes.


Simon Duflo i Victor Serna – HONKYTONK FILMS
(França)

Honkytonk Films és un estudi de producció amb seu a París considerat com un dels pioners en el camp dels documentals interactius. Amb un focus centrat en temes d'actualitat, socials i ambientals, Honkytonk ha estat treballant a nivell internacional amb periodistes, fotògrafs, dissenyadors i programadors creatius per explorar noves formes narratives i tecnologies.
Des del 2009, Honkytonk és també coneguda per l'edició de Klynt, la primera aplicació de codi obert dedicada a la narració web.
Més informació: http://www.honkytonk.fr / http://www.klynt.net


Eva Domínguez
(Catalunya)

Eva Domínguez (www.evadominguer.com) és periodista multimèdia, docent i investigadora. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Interactive Telecomunications per la Universitat de Nova York i Doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Ha sigut redactora al Diari de Barcelona i a El Periódico de Catalunya, redactora cap multimèdia de La Vanguardia Digital i coordinadora de projectes digitals a Planeta de Agostini Online i GEC. Ha sigut becària de La Caixa i de la Fundació Fulbright. Actualment combina la seva activitat acadèmica amb la consultoria i creació de projectes digitals.


Alvaro Liuzzi
(Argentina)

Periodista (33). Consultor i investigador en Mitjans Digitals. Especialitzat en Comunicació Digital. Des de l'any 2006 desenvolupa projectes periodístics experimental que han remesclat el gènere documental interactiu, les narratives transmèdia i el temps real per recrear la història argentina.
Treballa a la Facultat de Periodisme i Comunicació Social i a la Facultat d'Informàtica de la Universitat Nacional de La Plata (Argentina), és professor convidat al Mestratge en Periodisme i Comunicació Digital de la Universitat de la Sabana (Colòmbia) i forma part, com a freelance, de projectes de formació digital amb la Deutsche Welle Akademie (Alemanya).
Ha impartit conferències i formacions en mitjans, empreses i organismes públics vinculant estratègies digitals de comunicació institucional amb les noves tecnologies. Escriu al seu blog, Segon Pla, sobre noves narratives, innovació, periodisme i educació, entre d’altres temes. Des de l'any 2007, ha participat com a ponent en congressos sobre Comunicació Digital en diversos països.


Andreu Meixide - DOCS.21 FESTIVAL DOCUMENTAL DE NARRATIVAS DIGITALES (Espanya)
Director de continguts

DocS.21 és una iniciativa de la Fundació Zaragoza Ciudad del Conocimiento, amb la coordinació i producció de l'Associació Inspira-Transmediaz i la direcció de continguts d'Andreu Meixide.


Sebastián Melo - CHAKA STUDIO (Regne Unit)
Productor Executiu

Chaka Studio és un laboratori de documental i nous mitjans amb seu a Londres. Treballa amb directors de cinema, artistes i programadors explorant els encreuaments entre codi i film. Chaka Studio està format per les directores Maria Court i Rosemarie Lerner i el Productor Executiu Sebastián Melo. Recentment va obtenir el fons REACT Future of Documentary i el premi Hot-Docs Cross Currents. www.chakastudio.com


Elisabet Pons - MEDIAPRO EXHIBITIONS (Catalunya)
Directora de projectes

A partir d’un equip humà amb una àmplia trajectòria en el món expositiu, museístic i audiovisual, Mediapro Exhibitions treballa en la creació i gestió d’exposicions, espais únics, museus, pavellons temàtics, espais culturals i d’oci, instal•lacions interactives i tecnologies audiovisuals d’última generació.
Des de l’enginyeria i la recerca tecnològica fins a la creativitat, l’arquitectura o el disseny gràfic, elaborem cada proposta en detall configurant un equip que integra diverses disciplines i talents repartits dins i fora del grup Mediapro.
Mediapro Exhibitions és la divisió d’àmbit expositiu i museogràfic del grup Mediapro, que ocupa una posició capdavantera com a proveïdor de serveis per a la indústria audiovisual.


Maria Ripoll i Lisa Pram - CAHUENGA FILMMAKERS (Catalunya)
Directora i Productora / Fotògrafa i Directora

Cahuenga Filmmakers, fundada el 2004, és una productora de service per a publicitat, documentals i llargmetratges. Amb més de 20 anys d'experiència en el negoci del cinema, Maria Ripoll és la productora. De l’empresa.
Cahuenga Filmmakers ha produït: Desig (2009) dirigida per María Ripoll per al CCCB Frankfurt Bookfair (Frankfurt, 2008), y Cromosoma Cinc (2013) dirigida per María Ripoll i Lisa Pram, seleccionada en la secció oficial del Festival de Cinema de Màlaga i guanyadora del Grandprix a la Millor Pel•lícula al BIOFEST (Sèrbia). Cahuenga té dos projectes en desenvolupament: Agua en la boca, una sèrie de ficció per a la televisió, i Plagi un llargmetratge (docu/ficció).


Mike Robbins - HELIOS DESIGN LABS (Canadà)
Soci, tecnòleg creatiu

Helios Design Labs és un estudi de disseny multidisciplinari amb seu a Toronto.
Dissenya experiències que combinen l'art de la narració tradicional amb les noves i emergents tecnologies en entorn web, mòbil i animació.
La seva obra és variada, des de campanyes per a corporacions multinacionals a col•laboracions experimentals amb artistes i músics.


Mandy Rose - I-DOCS (Regne Unit)
Professora associada i directora del Digital Cultures Research Centre de la University of the West of England (Regne Unit)

Mandy Rose és professora associada i directora del Digital Cultures Research Centre  de la University of the West of England. La seva investigació pràctica es centra en la intersecció entre el documental i la cultura en xarxa. És editora col•laboradora per i-Docs i co-coordinadora de l’i-Docs Symposium 2014. Els seus articles més recents s’han publicat a The Journal of Documentary Studies (Intellect Books 1013), The Documentary Film Book (Palgrave 2013) i DIY Citizenship; Critical Making and Social Media (MIT Press 2014.) També escriu pel blog CollabDocs @CollabDocs.Ricardo Villa - RTVE
(Espanya)
Director de Mitjans Interactius

Ricardo Villa Asensi, periodista, és el director de Mitjans Interactius de TVE i responsable de tota l'estratègia multipantalla i webs de RTVE. Va començar la seva carrera professional com a cronista parlamentari a Cinco Días i, després de passar una temporada a l'Orient Mitjà col·laborant per a diversos mitjans, ha estat el responsable de la direcció i llançament de mitjans com 20minutos.es i de RTVE.es. Creador del Lab de RTVE.es i impulsor de l'estratègia de webdocs de TVE. És professor del Màster de Realització de TVE. Entre d'altres premis rebuts en l'àrea destaquen el Rose d'Or multipantalla a Lucerna per Águila Roja o el premi Iris de l'Acadamia de TV per a millor producció a la cobertura multipantalla dels Jocs Olímpics de 2012.


Remco Vlaanderen - SUBMARINE CHANNEL
(Països Baixos)
Productor creatiu

Submarine Channel és una distribuïdora internacional i plataforma de producció de continguts que explora les noves tecnologies per explicar històries visualment emocionants en múltiples formes, amb diferents formats -incloent animació, jocs en línia, documentals i produccions web transmèdia com Collapsus.com (2010), que va ser nominat per a un premi Emmy Digital. Submarine Channel és part de la guardonada productora Submarine, fundada el 2000 per Bruno Felix i Femke Wolting.Arnau Gifreu - OPEN DOCUMENTARY LAB (MIT) / I-DOCS (Catalunya)
Coordinador i moderador de la jornada InterDocsBarcelona

Arnau Gifreu Castells és professor, investigador i realitzador de l’àmbit de l’audiovisual i el multimèdia. Doctor en Comunicació i Màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb una tesi sobre el documental interactiu.  És investigador afiliat a l’Open Documentary Lab del MIT (Massachussets Institute of Technology) i membre de l’organització i-docs (University of the West of England). Professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de la Universitat de Vic (UVIC) on dirigeix Treballs Finals de Grau i el laboratori de continguts digitals (Uvic_lab). Ha estat professor investigador a la Universitat de Harvard (Harvard Metalab) i a la Universitat de York (Future Cinema Lab, Canadà).